Atletisme

Ilias Fifa exhibeix el seu bon nivell en el cros de Granollers

Atletisme. El fondista del FC Barcelona va atacar en l'última volta i va obtenir el seu segon triomf en la prova vallesana. La també blaugrana Marta Galimany es va imposar en la cursa femenina

Saludant ostensiblement l'afició, Ilias Fifa (FC Barcelona) es va imposar amb autoritat per segon cop en el cros de Granollers i tot seguit es va agenollar sobre el tartan per agrair l'ajuda divina. El fondista blaugrana va fer bons els pronòstics i va complir fil per randa la tàctica preestablerta: “He sortit de casa pensant que no atacaria en cap volta, excepte en la cinquena i última.” I així ho va fer. Es va mantenir arrecerat en el grup capdavanter i va deixar que d'altres, com el palamosí Adel Mechaal, l'ugandès Moses Kibet o el kenyà Yusuf Biwot es desgastessin i anessin fent la feina de selecció. Va esperar el seu moment i, en l'inici de l'últim gir, va atacar per marxar tot sol i recuperar el tron del 2012. En l'edició del 2013 havia acabat en segona posició. “Em conec aquest circuit millor que el saló de casa”, va bromejar l'encara atleta marroquí, que està pendent d'una pròxima nacionalització espanyola.

Per darrere de Fifa, van completar les places de podi l'ugandès Moses Kibet i Omar Oughzif (AA Catalunya). L'empordanès Adel Mechaal, molt actiu en les primeres voltes i que dissabte havia acabat tercer a Aranda del Duero, va pagar el desgast i es va haver de conformar amb el cinquè lloc, rere el kenyà Yusuf Biwot. En tot cas, bona actuació del palamosí, que s'ha quedat a les portes de la selecció per a l'europeu de cros –és el primer reserva– i que té com a gran repte hivernal la participació en l'europeu de pista coberta.

Triomf de prestigi

La prova femenina va coronar la vallenca Marta Galimany (FC Barcelona), que va qualificar el seu triomf com “un dels més importants per al meu currículum, per l'escenari i per les rivals”. Galimany es referia a les dues atletes que la van acompanyar en el podi, les incombustibles Natàlia Rodríguez i Judit Pla. La vallenca, de 29 anys, també tenia molt clara la seva estratègia: “En la primera volta he anat controlant per saber com anaven les rivals i de mica en mica he anat enfortint el ritme. He pogut deixar enrere la Natàlia i així no haver-me de guanyar el triomf a l'esprint.” Per a Natàlia Rodríguez, el cros de Granollers suposava un punt i a part en la seva preparació, perquè té previst enfocar la campanya hivernal amb el propòsit de competir en l'europeu de pista coberta, el mes de març a Praga. La tarragonina, que aquest curs defensa els colors del FC Barcelona, s'està adaptant també als canvis d'entrenament, ara a les ordres d'Antonio Serrano. La notícia positiva van ser els progressos de Judit Pla després de la greu lesió als isquiotibials que l'ha tingut un any fora de combat. La corredora del Santutxu, que encara nota molèsties i li falta volum d'entrenaments, va anar de menys a més i no es va quedar gaire lluny de l'atleta de Torreforta.

LA DADA

Fifa no ensenya les cartes fins a la cinquena volta i precedeix Kibet i Oughzif en el podi
Categoria masculina (10 km)
1r I. Fifa (FC Barcelona)
31:26
2n M. Kibet (Uganda)
31:29
3r O. Oughzif (AA Catalunya)
31:39
4t Y. Biwot (Kenya)
31:45
5è A. Mechaal (AA Palamós)
31:56
6è D. Lakhouaja (Montornès)
32:06
7è A. Merzougui (FC Barcelona)
32:28
8è M. Benhmbarka (AAC)
32:30
9è I. Chakir (Mislata)
32:49
10è J.L. Blanco (La Sansi)
32:58
Categoria femenina (6,5 km)
1a M. Galimany (FC Barcelona)
23:24
2a N. Rodríguez (FC Barcelona)
23:40
3a J. Pla (Santutxu)
23:50
4a F. el Aouja (Montornès)
23:58
5a B. Ramon (AA Catalunya)
24:13
6a A. Bové (FC Barcelona)
24:23
7a M. Ortíz (AA Catalunya)
24:42
8a M. Mas (Montornès)
24:52
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)