Atletisme

Wilson Kipsang substituirà Dennis Kimetto a Granollers

Atletisme. El recordista mundial està tocat del genoll i en el seu lloc hi competirà l'últim vencedor del circuit de les grans maratons mundials

L'actual recordista mundial de marató, el kenyà Dennis Kimetto (2h02:57), no podrà de moment figurar en el palmarès de la mitja marató de Granollers al costat d'altres primeres figures del fons internacional. L'organització va anunciar ahir la baixa de qui havia de ser, diumenge, el cap cartell d'aquesta edició per unes molèsties al genoll que exigeixen prudència amb vista a la preparació de la marató de Londres, un dels grans reptes del curs. La prova vallesana, però, no quedarà òrfena d'una estrella de primer nivell i ha aconseguit la participació de l'anterior recordista, el també kenyà Wilson Kipsang (2h03:23), que ja va triomfar el 2014 a Granollers.

Tot i l'eclosió l'última temporada de Kimetto amb la plusmarca a Berlín, no hi ha cap maratonià que pugui presumir de les victòries i els registres de Kipsang. De fet, és l'únic que pot acreditar cinc marques per sota de les 2h05 en la distància i també pot lluir en el seu currículum victòries en les tres cites més prestigioses d'aquesta especialitat: Berlín, Londres i Nova York. Les dues últimes, l'any passat, el van catapultar cap al triomf en la classificació general de les majors, el circuit de les grans maratons mundials. Kipsang, amb poca competència i perjudicat pel vent en contra en el tram més exigent, va vèncer l'any passat a Granollers amb uns discrets 1h01:18. La seva marca és de 58.59 i el millor registre del circuit encara és en poder del malaguanyat Samuel Wanjiru, amb 59.26, des del 2008.

Categoria masculina
Wilson Kipsang
(Kenya)
Robert Mbtihi
(Kenya)
Jutus Kangoo
(Kenya)
Kenneth Korir
(Kenya)
Sentahey Legese
(Etiòpia)
Roman Romanenko
(Ucraïna)
Carles Castillejo
(Adidas)
Javier Guerra
(Adidas)
Chema Martínez
(Adidas)
Rafael Iglesias
(Adidas)
Mohamed Bembharka
(AAC)
Omar Oughzif
(JA Sabadell)
Samir A. Bouychamane
(UPV)
Otmane Btame
(Bikila Tarragona)
Abdeslaam Lohutabi
(Rios Sport)
Driss Lakhouaja
(Montornés)
A.A. Kamouch
(Runnersworld)
Juan M. Álvarez
(Athletic Barcelona)
Jon Koldo
(At. Vitoria)
Categoria femenina
Ednah Kimaiyo
(Kenya)
Embat Etea
(Etiòpia)
Ouaffa Hannai
(AA Catalunya)
Olga Kotovska
(Ucraïna)
Inna Lebedieva
(Ucraïna)
Vanessa Veiga
(Adidas)
Hasna Bahom
(La Sansi)
Ouaffa Hannani
(AA Catalunya)
Marisa Casanueva
(New Balance)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)