La copa més marinera

La copa. L'Atlètic Barceloneta, amb l'onzè títol al palmarès, allarga l'hegemonia en el torneig del KO i frena les il·lusions del CN Mataró Quadis, que s'estrenava en la gran final

mataró5

barceloneta11

L'Atlètic Barceloneta, el rei de copes, va engrossir el seu palmarès en una final sense precedents contra el CN Mataró Quadis, que assistia a la cita per primera vegada a la història. El conjunt barceloní, cada vegada més a prop de l'equip que va alçar el títol europeu el curs passat, va imprimir una marxa més al seu joc a partir del segon quart i, amb un Felipe Perrone estel·lar, va aplanar el camí cap a l'onzena copa del club mariner.

La posada en escena de la final, però, va ser mataronina. El canoner francès Mehdi Marzouki no va trigar ni un minut a descarregar el seu poderós braç dret en un llançament que va sorprendre Dani López Pinedo. Felipe Perrone va restablir l'equilibri momentàniament, però el golejador francès estava endollat i va tornar a avançar ràpidament el conjunt maresmenc. L'equip de Beto Fernández, amb Michael Diakonow, una assegurança de vida sota els pals, va fer valer la bona defensa que ha exhibit en tot el torneig per mantenir l'avantatge i apuntar-se el primer parcial del partit.

Felipe Perrone, decisiu

El panorama va canviar radicalment en els vuit minuts següents. L'Atlètic Barceloneta va posar en pràctica la defensa de pressió que tan bon resultat li va donar contra el Mediterrani i el Terrassa, i va fer aflorar les mancances del rival. Perrone va destapar el flascó de les essències i va ser també un altre factor diferencial. La seva aportació va ser determinant en els tres gols que va aconseguir el conjunt mariner en aquest quart: la connexió brasilera amb Bernardo Oneto va funcionar en el contraatac que va tornar a igualar les forces, el mateix Perrone va anotar el tercer gol per al seu equip i, cinc segons abans del descans, va assistir Marc Roca perquè segellés el 4-2 amb què es va arribar a la mitja part.

La dinàmica de la final ja era clarament favorable als interessos mariners. Marc Roca, més avesat a les tasques defensives, va brillar aquest cop també en atac, va trobar forat en l'extrem de la rereguarda mataronina i va anotar dos gols de factura idèntica. Roca va ser escollit jugador més valuós de la final. Abans d'aquesta segona diana, Marzouki havia tallat la sequera maresmenca, de més de 12 minuts, amb un gol de penal. Nemanja Ubovic, en una transició de tiralínies, va incrementar l'avantatge mariner moments abans que el CN Mataró perdés per una tercera exclusió el seu capità i màxim referent defensiu, Pau Bach. Pere Estrany, que ahir va jugar en inferioritat de condicions per una lesió en un dit, va anotar el quart gol dels maresmencs i Perrone va tancar el seu compte golejador i va segellar el tercer quart amb un parcial de 8-4.

El CN Mataró va arribar fos a l'últim quart i ja feia estona que el partit només tenia color mariner, amb més rotació de banqueta. Amb la sort de la final dictada, els dos tècnics van donar minuts de joc als porters suplents, Miquel Linares per part de l'Atlètic Barceloneta i Joan Muñoz per part del Mataró, en un quart que es va resoldre amb un altre parcial favorable als barcelonins (3-1).

Dimecres europeu

A l'hora del repartiment de premis, el capità, Dani López Pinedo, va tenir un detall amb el seu company Alberto Munárriz i li va lliurar la copa de campions. El jugador navarrès ha estat lesionat tota la temporada i aquesta mateixa setmana haurà de passar per la sala d'operacions per posar fi a la lesió al genoll. L'Atlètic Barceloneta no tindrà gaire més temps per a les celebracions, ja que dimecres prossegueix la lliga de campions amb la visita de l'Olympiacòs a la piscina de Sant Sebastià.

LES REACCIONS

CN ATLÈTIC BARCELONETA: López Pinedo (Linares), Sziranyi, Perrone (3), Oneto (1), Español (1), Minguell, Roca (3), Echenique, Ubovic (2), F. Fernández, López-Escribano (1) i Tahull. CN MATARÓ QUADIS: Diakonow (Muñoz), Bernabé, Corbalán, V. Fernández (1), Mínguez, Barbena, Bach, Marzouki (3), Estrany (1), Schnizler i Merino. PARCIALS: 1-2, 3-0, 4-2 i 3-1. ÀRBITRES: Ortega i Gómez. Expulsats per tres exclusions: Bach (22'), per part del Mataró; i F. Fernández (31'), de l'Atlètic Barceloneta. PÚBLIC: Uns 600 espectadors.

INICI

El primer quart, amb Mehdi Marzouki molt inspirat, va ser mataroní (1-2)

LA DADA

També s'ha de felicitar el Mataró, perquè és un equip molt jove i ha fet una gran final
Chus Martín
entrenador del barceloneta
Era important estar en el partit el màxim temps possible i la diferència final ha estat excessiva
Beto Fernández
entrenador del mataró quadis
Ha estat històric per al club, l'equip ho ha donat tot i no puc estar més orgullós dels companys
Pau Bach
capità del cn mataró quadis
El Mataró ha començat fort, però sabíem que si defensàvem podríem obrir forat
Marc Roca
jugador del CNA Barceloneta
Em trec el barret davant dels meus jugadors. No es cansen de guanyar i m'ho demostren cada dia en els entrenaments