Atletisme

Quatre catalans aniran al mundial de cros de la Xina

Atletisme. Adel Mechaal, Lídia Rodríguez, Jacqueline Martín i el júnior Jordi Torrents formen part de la selecció estatal de setze corredors

Adel Mechaal en sènior masculí, Lídia Rodríguez i Jacqueline Martín en sènior femení i Jordi Torrents en júnior masculí són els quatre atletes catalans que han estat seleccionats per al mundial de cros que es disputarà el 28 d'aquest mes a la localitat xinesa de Guiyang. El responsable estatal de camp a través, muntanya i carretera en el comitè tècnic de la Federació Espanyola d'Atletisme, el català José Ríos, va donar una convocatòria de setze corredors per formar l'equip espanyol.

La llista de seleccionats és força curta, i així els equips sèniors –masculí i femení–, només tindran cinc corredors en cursa, mentre que el conjunt júnior masculí en tindrà quatre i no hi haurà equip júnior femení, ja que només hi aniran dues atletes. La convocatòria s'ha fet després del campionat d'Espanya de cros que es va disputar diumenge a Alcobendas, i hi ha hagut algunes baixes. Destaca l'absència d'Alemayehu Bezabeh, que es va retirar en l'estatal i prefereix centrar-se a preparar els 10.000 m, mentre que Javi Guerra i Alessandra Aguilar es volen dedicar a preparar la marató.

Els quatre catalans seleccionats van estar entre els millors en l'estatal de cros i es van acabar de guanyar la seva plaça. El palamosí Adel Mechaal va ocupar la vuitena posició en sènior, mentre que la sabadellenca Lídia Rodríguez va guanyar la medalla de bronze, i la barcelonina Jacqueline Martín –que ara competeix per Castella i Lleó–, va ser sisena. El júnior Jordi Torrents, de Castellar del Vallés, va ocupar la quarta posició.

LA SELECCIÓ
Sènior masculí
Mohamed Marhoum
Toni Abadia
Francisco Javier Abad
Adel Mechaal
Daniel Mateo
Sènior femení
Trihas Gebre
Diana Martin
Lídia Rodríguez
Iris Fuentes-Pila
Jacqueline Martín
Júnior masculí
Ayoub Mokhtar
El Madhi Lahouifi
Jordi Torrents
Ossama Ifraj
Júnior femení
Carmela Cardama
Paula González
EL CAMPIONAT
Data i lloc
28 de març. Guiyang (Xina)

Les possibilitats dels equips

El mundial de cros no és una cita en què els atletes europeus puguin brillar gaire, a causa del gran nombre d'africans participants. José Ríos, responsable del cros de la federació espanyola, és realista quan parla de les possibilitats dels diversos equips estatals: “En sènior maculí, el nostre objectiu seria classificar-nos entre els vuit primers equips, mentre que les noies podrien aspirar a un lloc entre els vuit o els deu primers.” En la categoria júnior femenina, la selecció espanyola no presentarà equip, mentre que, en júnior masculí, José Ríos considera: “Estar entre els dotze millors equips ja seria un gran èxit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)