Més esport

Oxfam Intermón Trailwalker

El triomf és a la sortida

La Via Verda, d'Olot a Sant Feliu de Guíxols, acull a partir de demà la cursa solidària per excel·lència

Augment del nombre d'equips, formats per quatre corredors i dues persones d'assistència, que han de recaptar un mínim de 1.500 euros destinats a la lluita contra la fam

El Recinte Firal d'Olot serà el punt de sortida demà al matí de la cinquena edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker, la cursa solidària per excel·lència en la qual cada equip, format per quatre corredors i dues persones de suport, ha de recaptar un mínim de 1.500 euros que es destinaran a la lluita per combatre la fam i la pobresa i facilitar l'accés a l'aigua. Són, en aquesta ocasió, 375 equips els que hauran assolit la xifra mínima per participar a la prova –alguns han fet campanyes que un cop assolida la xifra mínima s'han enfilat fins als 3.000 (13 equips, amb 9.400 el primer del rànquing)– que amb la de Madrid el 20 de juny encara segueixen afegint diners a la quantitat recaptada.

Antecedents

La Trailwalker s'ha convertit ja en una referència en l'àmbit estatal des que el 2011 es va introduir un model de cursa solidària estesa a altres llocs del món, com Austràlia i, des d'aleshores, s'han superat els dos milions i mig d'euros recaptats per 1.133 equips. A més, el recorregut entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, amb Girona en el quilòmetre 54 a l'espai de Fira de Girona com el punt de control i de logística per segon any seguit, es considera ideal per a aquest tipus d'esdeveniment per la gran acceptació de la majoria dels participants i els seus acompanyants i pel suport d'ajuntaments pels quals passa –aquest any serà el quart any seguit–. L'organització valora que permet que augmentin els participants en cada edició (340 equips el 2014) i, que els recursos que Oxfam Intermón hauria de destinar a buscar nous recorreguts, puguin ser destinats als seus propis projectes.

Ideal

Les característiques de la prova i el seu impacte mediàtic fan que siguin moltes les iniciatives que difícilment tindrien tanta cabuda en altres tipus de projectes. És el cas, aquest 2015, de l'equip Reto Ilunion, la meitat dels components del qual són persones amb discapacitat visual: Ángel Ávila (subdelegat d'ONCE a Madrid), José Ángel Ruiz (entrenador de goalball), Adrià Agustina i David Huguet (professors d'educació física de CRE ONCE Barcelona), Ramon Coma (mestre itinerant) i Montse Escobar (administrativa de la Delegació Territorial d'ONCE a Catalunya) a l'equip de suport. Tots ells són practicants d'esport, però aquest serà el seu primer gran repte, que s'han proposat completar en menys de quinze hores.

En directe.
El lloc web oficial de la prova ofereix la possibilitat de seguir, en directe, les evolucions de qualsevol persona o equip i els seus temps de pas.
100
quilòmetres
i 540 metres, amb un desnivell positiu acumulat de 423 metres i 986 de negatius han de recórrer els participants, amb un temps màxim de 32 hores.
375
equips
de sis persones surten demà des d'Olot per completar el recorregut fins a Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda.
756
mil euros
és la recaptació momentània de la cinquena edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker, quan encara s'hi ha de sumar la quantitat de la prova que es farà el 20 de juny a Madrid.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)