Afamats a Colònia

El Barça segella la classificació per a la final a quatre amb la màxima golejada del curs a Europa

El conjunt de Pascual, immens en defensa i en atac, va donar tota una lliçó al Zagreb, impotent per aturar la piconadora blaugrana

PRVO PLINARSKO DRUSTVO ZAGREB: Ivic (Stevanovic (m. 8 a 45); Horvat (3, 2 p.), Stepancic (2), Brozovic (2), Josip Valcic, Celica (1), Sprem –set inicial–; Rakovic (3), Sebetic (2), Tonci Valcic, Vuglac, Pavlovic (1), Obranovic (4) i Kovacevic (3).

FC BARCELONA: Pérez de Vargas; Víctor Tomàs (6), Gurbindo (2), Sorhaindo (1), Raúl Entrerríos (3), Karabatic (7), Sigurdsson (5),–set inicial–; Lazarov (9, 5p.), Rutenka (3), Noddesbo (2), Sarmiento (1), Viran (1), Ariño (2), Jallouz (1), Saubich (-) i Saric (p.s.).

El FC Barcelona va segellar el bitllet per a la cinquena final a quatre de
Colònia amb una exhibició de les que fan època. Aquest cop no li calia. Però aquest equip no entén de mitges tintes i la víctima en va ser el Zagreb de Veselin Vujovic, que si bé ha convertit el seu pavelló en un fortí, ahir va evidenciar que baixa molt el seu rendiment fora de casa. Ha estat una setmana de celebracions per a la secció d'handbol. Fa una setmana, al pavelló Ángel Nieto de Zamora, aconseguia el 22è títol de lliga, el cinquè de consecutiu, i ahir va celebrar la classificació europea amb un autèntic partidàs. L'afició va respondre a la crida, amb la millor entrada del curs al Palau –uns 5.600 espectadors–, i va tornar a vibrar amb un equip amb molta fam de victòria. Avui es disputaran els altres tres partits de quarts de final i dimarts es farà el sorteig amb el Barça en el bombo per cinquena vegada.

La primera meitat del Barça va ser per emmarcar. Com si hagués de protagonitzar una de les grans remuntades europees dels últims cursos, el conjunt blaugrana va sortir a la pista amb la màxima intensitat i concentració, i poc després del minut 5 ja havia aconseguit un parcial de 5-1. Els jugadors de Veselin Vujovic es van guanyar la primera esbroncada del dia. Però de poc va servir. Karabatic, en la que podria ser una de les seves últimes grans tardes al Palau, estava immens en defensa i atac. Sigurdsson era una fletxa en els contraatacs i l'equip blaugrana ampliava la diferència (11-3) després d'una altra estrebada en el marcador. L'entrenador montenegrí, amb un altre temps mort, va tornar a intentar aturar el vendaval català. I ho va aconseguir per uns minuts. Amb bones intervencions de tots dos porters, en especial de Gonzalo, les forces es van anivellar per uns moments. Va ser un miratge. Al Barça tot li anava de cara enfront d'un Zagreb desconegut, en defensa i en atac. Un últim parcial de 7-1 deixava el partit amb 23-10 al descans, i l'eliminatòria més que sentenciada. “Avui el Barça m'ha fet un gran favor, perquè si els meus jugadors es pensen que són molt bons, ho han de demostrar a la pista”, va sentenciar Vujovic en la roda de premsa posterior.

En la segona meitat, amb diversos protagonistes, va continuar el festival blaugrana. Els tres gols seguits d'Entrerríos, les rosques marca de la casa de Noddesbo, les espectaculars aturades de Gonzalo, els contraatacs d'Ariño, es van afegir a l'exhibició del Barça. En el tram final, Pascual va donar minuts de joc als menys habituals, però la intensitat no va davallar gens ni mica i l'equip barcelonista va segellar la victòria més àmplia del curs a Europa. Una bona manera per accedir a la cinquena final a quatre de Colònia. La cita el 30 i 31 de maig.

PARCIALS: 4-1, 8-3, 12-5, 15-8, 19-9, 23-10; 26-12, 27-14, 34-16, 37-17, 40-19 i 43-21. ÀRBITRES: Geipel i Helbig. Exclusions: Noddesbo (30'), per part del Barça; i Celica (8'), Vuglac (19'), Brozovic (39'), J. Valcic (45'), per part del Zagreb. PÚBLIC: Uns 5.600 espectadors.
No tinc respostes a la nostra actuació. Espero que el Barça guanyi a Colònia. S'ho mereix
Veselin Vujovic
entrenador del zagreb
Hem fet una eliminatòria perfecta. S'ha de valorar que ens classifiquem per 5è cop per a la F4
Víctor Tomàs
capità del fc barcelona
Ara deixeu-me gaudir de la classificació. Ja parlarem de la planificació final
Xavi Pascual
entrenador del fc barcelona
L'equip avui ha estat espectacular. Sempre juguem al cent per cent, independentment del resultat i del rival. És el nostre ADN