El CN Sant Andreu fa saltar la banca a Mataró

Waterpolo. Les de Javi Aznar accedeixen a la final de lliga després de golejar (3-11) un equip local desconegut, que no es va saber refer d'un inici pèssim

Les semifinals al títol de lliga van tenir ahir un desenllaç inesperat, no tant per la victòria del CN Sant Andreu a la piscina del CN Mataró sinó per la contundència del resultat (3-11). El conjunt de Javi Aznar va infringir un correctiu molt sever a l'equip mataroní, que es va desconnectar en el pitjor moment i en el pitjor escenari. El CN Mataró La Sirena, que havia començat les semifinals de manera brillant a la piscina Pere Serrat (4-10), la va tancar ahir oferint la seva pitjor versió, després que el partit de dissabte s'hagués resol de manera molt ajustada (7-8). Tres partits amb tres guions molt diferents. La màgia dels play-off. El CN Sant Andreu, doncs, començarà dimecres la final de lliga contra el totpoderós CN Sabadell en un enfrontament que ja es va produir en la temporada 2010/11.

La posada en escena del partit a la piscina Joan Serra va ser determinant. El CN Sant Andreu, com si la victòria per la mínima de dissabte hagués suposat una injecció de moral, va començar el partit amb molta intensitat tant en defensa com en atac. L'argentonina Helena Lloret va inaugurar el marcador després d'un contraatac. El conjunt andreuenc veia porteria amb relativa facilitat. Sílvia Morell, de vaselina, Noèlia Mora, en llançament llunyà, i Marta Recio, de contraatac, segellaven un primer quart de total domini visitant. Les mataronines, per contra, veien com els seus llançaments s'estavellaven al pal o eren aturats per les bones intervencions d'Elisabet Gazulla. En el segon quart, el conjunt local va tenir una tímida reacció, amb un revers d'Alyssa Turza i un penal de Laura López, però el CN Sant Andreu es mantenia sòlid, amb una eficàcia total en les accions de superioritat (2-6). En el tercer quart, va tornar el domini andreuenc, que ampliava diferències (3-9) enfront d'un equip mataroní al qual no li sortia res, que jugava més amb el cor que amb el cap. Lloret i Recio, amb tres gols cadascuna, van tancar el festival i van fer esclatar l'eufòria de la nombrosa afició del Sant Andreu que es va traslladar a la capital maresmenca. “Estem exultants perquè ha sortit un partit rodó des del principi. Hem començant manant en el marcador i en el joc i això és el que ens ha donat aquest punt de confiança que podíem aconseguir-ho”, va valorar el tècnic Javi Aznar després del partit.

El Sabadell i el Medi, a semifinals

Les semifinals de la lliga masculina van quedar ahir definides després dels triomfs del CN Sabadell contra el CN Barcelona (13-6) i del CE Mediterrani contra el Real Canoe (5-8) en el tercer partit de la sèrie de quarts de final. El conjunt de Marc Comas va saber mantenir l'avantatge aconseguit en el primer quart (2-4) enfront un Canoe que va pagar la sanció a Víctor Gutiérrez. A Sabadell, l'equip de Chava Gómez, amb Cabanas com a principal referent, va acabar capgirant una eliminatòria que tenia molt coll amunt. El Medi s'enfrontarà al CN Mataró Quadis i el CN Sabadell, a l'Atlètic Barceloneta.