Tennis

Rafa Nadal recupera sensacions en herba

Tennis. Es va endur el títol de Stuttgart contra Troicki trencant una sequera de cinc anys en la superfície

Rafa Nadal (1) va arrodonir ahir una setmana amb un gran nivell de tennis obtenint contra el serbi Viktor Troicki (8) per 7-6 (3) i 6-3 el títol de Stuttgart. Feia cinc anys, des de Wimbledon 2010, que no s'enduia un títol sobre aquesta complicada superfície i en feia quatre que no hi jugava una final, precisament des que va caure a Wimbledon 2011. El de Manacor, que suma el segon títol del curs i el 66è de la seva carrera, va demostrar que s'ha sobreposat amb caràcter a la decepció d'haver perdut el torneig de Roland Garros, la seva gran especialitat.

Troicki va començar fortíssim i va guanyar diversos torns de servei en blanc. Nadal, en canvi, es va veure obligat a salvar un pilota de trencament tot just en el segon joc amb 30-40. A pesar de la dificultat inicial, va saber ser autoritari amb el seu servei –amb un moment de major dificultat salvat de 0-30 amb 4-5 en contra– i es va arribar al 6-6. En el tie-break, va apel·lar als seus galons i es va imposar amb autoritat aprofitant els primers símptomes de debilitat del serbi (7-3). El balear va tancar la primera mànega amb 9 aces, una xifra espectacular.

Tot i que d'entrada va semblar que Troicki havia encaixat bé el cop, el fet és que, a poc a poc, va abaixar el seu nivell de servei a mesura que el manacorí incrementava la intensitat dels cops, tant de dreta com de revés. El resultat va ser un break en el quart joc (3-1) que va encarrilar gairebé definitivament la mànega per al balear. Amb 5-3, però, el serbi, amb orgull, va aixecar dues pilotes de partit amb Nadal al servei. En la tercera, però, no va perdonar i va tancar el partit amb una esmaixada. El balear havia guanyat abans dos títols a Stuttgart (2005 i 2007) però quan es jugava sobre terra batuda.

Robredo-Berankis, a Halle

L'olotí Tommy Robredo jugarà demà el primer partit del torneig de Halle contra el lituà procedent de la prèvia Ricardas Bernakis. En la WTA, Garbiñe Muguruza (9) afrontarà la primera eliminatòria de Birmingham contra l'eslovaca Magdalena Rybarikova. La canària Carla Suárez (3) ha quedat exempta i espera rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)