Tennis

Djokovic evita Federer i Murray fins a la gran final

Tennis. El primer cap de sèrie a Wimbledon, però, tindria un hipotètic encreuament de semifinals contra Stan Wawrinka, el seu botxí en la recent final de Roland Garros

El serbi Novak Djokovic, actual campió i primer cap de sèrie, és en certa manera el gran beneficiat del sorteig del quadre de Wimbledon que es va fer ahir al matí a l'All England Club, perquè evita tant Roger Federer (2) com Andy Murray (3), els altres dos grans favorits, fins a la final. Campió el 2011 i el 2014 i finalista el 2013, el balcànic s'ha d'abstreure de la decepció que li va suposar cedir davant de Stan Wawrinka en la final de Roland Garros i recuperar sensacions. El gran handicap del seu costat del quadre, a banda de debutar contra un os com l'alemany Philipp Kohlschreiber, és que es podria trobar-se precisament Wawrinka en les semifinals. Djokovic no ha jugat cap torneig previ sobre herba i el seu grau d'adaptació a la superfície és ara mateix una incògnita. El suís Roger Federer, en canvi, arriba pletòric després d'atresorar el seu vuitè títol a Halle i s'entreveu com un rival fortíssim. Campió el 2012, el geni de Basilea és heptacampió a Wimbledon i busca el seu divuitè Grand Slam en l'escenari més propici per al seu joc ràpid i agressiu. Si es creués amb Murray en la semifinal, repetirien la final del 2012 –triomf del suís– i la final olímpica –triomf del britànic– del mateix any, que també es va jugar a la central del club londinenc. Federer arrencarà amb el bosnià Damir Dzumhur i en el camí posterior es trobaria Sam Querrey, Jack Sock, Feliciano López, Tomas Berdych i Murray o Nadal. Murray, campió el 2013 i recentment vencedor a Queen's, encetarà la seva participació contra el kazakh Mikhaïl Kukuxkin.

El camí de Rafa Nadal, el desè cap de sèrie, és lògicament ple d'espines. El bicampió arrenca amb el brasiler Thomaz Bellucci i en la segona eliminatòria jugaria contra l'alemany Dustin Brown o el tennista de Taipei Yen-Sum Lu. Victor Troicki, a qui va batre recentment en la final de Stuttgart –va fer un torneig prou bo–, seria l'escull de la tercera eliminatòria i en quarta ja se les hauria amb David Ferrer. Si arribés a aquesta altura del quadre, el més probable seria veure's les cares amb Andy Murray en els quarts i amb Roger Federer en la semifinal.

Hipotètics vuitens
(1) Djokovic - (14) Anderson (9) Cilic - (5) Nishikori (4) Wawrinka - (16) Goffin (11) Dimitrov - (7) Raonic (8) Ferrer - (10) Nadal (13) Tsonga - (3) Murray (6) Berdych - (12) Simon (15) López - (2) Federer
Hipotètics quarts
(1) Djokovic - (5) Nishikori (4) Wawrinka - (7) Raonic (8) Ferrer - (3) Murray (6) Berdych - (2) Federer

Robredo, contra Millman

L'olotí Tommy Robredo (19) debutarà contra l'australià de 26 anys procedent de la prèvia John Millman (119è) i si venç se les haurà amb el vencedor del duel entre el veterà xipriota Marcos Baghdatis (59è) i el nord-americà Donald Young (57è). Robredo va arribar l'any passat a la quarta eliminatòria, el seu millor resultat a Londres. El mataroní Albert Ramos (64è), de la seva banda, s'enfrontarà amb l'uzbek Denis Istomin (92è). El barceloní Marcel Granollers jugarà contra el serbi Janko Tipsarevic (478è), un tennista que va arribar al top ten i que ha tingut problemes de lesions els dos últims anys.

Serena evita Kvitova

La nord-americana Serena Williams (1), pentacampiona a Londres, busca el seu quart Grand Slam consecutiu en dos cursos alterns i no tindrà en la seva part del quadre la txeca Petra Kvitova, vigent campiona. Si tot va com ha d'anar, però, jugaria la semifinal contra la russa Maria Xaràpova, campiona el 2004 i finalista el 2011. Kvitova tindrà pel seu costat la romanesa Simona Halep. La catalana Garbiñe Muguruza (20) debutarà contra la nord-americana Varvara Lepxenko (38a de la WTA) mentre que la canària Carla Suárez (9) jugarà contra la lituana Jelena Ostapenko, campiona júnior l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)