Atletisme

Dibaba serà el gran reclam del míting de Barcelona

Atletisme. La millor esportista mundial del 2014 competirà el 8 de juliol en la reunió del Serrahima, en un dels actes centrals del centenari de la Federació Catalana d'Atletisme

L'etíop Genzebe Dibaba, reconeguda com la millor esportista femenina del 2014 segons els premis Laureus concedits el mes d'abril a Xangai, serà la gran estrella del recuperat míting de Barcelona, que es disputarà a l'estadi Joan Serrahima el dimecres 8 de juliol i serà un dels actes centrals del centenari de la Federació Catalana d'Atletisme. La reunió barcelonina coincidirà amb la segona jornada del campionat de Catalunya, que en algunes proves tindrà caràcter obert, amb la participació de diversos atletes estrangers i provinents de la resta de l'Estat espanyol.

La participació de la petita de la nissaga Dibaba a Barcelona ha estat per exprés desig del seu preparador, Jama Aden, que, com altres temporades, ha establert el camp base d'entrenament a Sabadell durant els mesos d'estiu. De fet, la jove perla etíop, de 24 anys, competirà demà en els 5.000 m del míting Areva de París, on defensa la seva condició de líder de la Lliga del Diamant i intentarà assaltar el rècord mundial de la seva germana gran, Tirunesh (14:11.85), vigent des del 2008. A la capital francesa es planteja un duel en què saltaran espurnes amb la participació de la seva compatriota Almaz Ayana, líder de l'any amb 14:14.32, i la mateixa Dibaba, que aquest curs ha rebaixat la marca personal fins a 14:19.76. “El cas de Genzebe és curiós, perquè acredita millors marques en pista coberta [és plusmarquista en 1.500, 3.000 i 5.000 m] que a l'aire lliure. A Barcelona competirà en els 1.500 m amb l'objectiu de fer un registre pròxim a les seves millors marques, 3:57.54 a l'aire lliure i 3:55.17 en pista coberta”, va explicar ahir Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme. Qui no serà en aquesta prova és el màxim referent de la distància a Catalunya, la tarragonina Natàlia Rodríguez, que ja ha donat la temporada per acabada per centrar-se en el curs vinent.

Del grup d'entrenament de Genzebe Dibaba, també competirà al Serrahima una altra primera espasa, el migfondista de Djibouti Ayanleh Souleiman, campió mundial en pista coberta de 800 m a Sopot 2014 i tercer classificat en el mundial a l'aire lliure de Moscou 2013. Souleiman (1:43.63), que demà també correrà en els 1.500 m de París, tindrà altres rivals de consideració, com ara el kenyà Edwin Kiplagat i el qatarià Musaeb Balla, tots dos amb marques inferiors a 1:44. Els principals representants catalans en aquesta prova seran Àlex Rodríguez Pritchard i Francisco Roldán. Una altra de les proves estel·lars de la reunió seran els 1.500 m, amb el palamosí Adel Mechaal i la participació d'alguns dels principals especialistes estatals.

Àngel Mullera, baixa

Qui no podrà competir a Barcelona és el lloretenc Àngel Mullera, que no s'ha recuperat d'una fractura d'estrès al peroné. “Ja vaig competir a Oslo amb molèsties, i fa dues setmanes que m'intento recuperar. No em puc arriscar, sobretot per l'impacte del pas del rial”, va comentar ahir l'atleta, que té previst reaparèixer en la Lliga del Diamant a Londres, el 24 de juliol. També va assistir a la presentació l'atleta promesa Marc Sánchez (2,13 m), que intentarà millorar el seu registre al costat dels millors saltadors estatals, amb Miguel Ángel Sancho (2,23 m) al capdavant.

Al febrer, una reunió en pista coberta a Sabadell

La reunió de Barcelona és un dels actes programats per al Centenari de la Federació Catalana d'Atletisme (FCA), que, de fet, ja es va posar en marxa amb l'inici de jornades tècniques i el concurs pel logotip de l'efemèride. Una altra de les iniciatives de la federació és organitzar un míting internacional en pista coberta, el mes de febrer a Sabadell. També es farà una exposició itinerant, que començarà al Museu Olímpic i que ja té confirmat el seu pas per Sabadell, Igualada, Granollers i Mataró, entre d'altres, i un acte de reconeixement als atletes olímpics catalans. En l'acte d'ahir, a més del president de la FCA Joan Villuendas, hi va assistir el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que va destacar la importància de la recuperació del míting, i Gabriel Arranz, de l'Institut Barcelona Esports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)