Handbol

La dignitat té un preu a l'Artaleku

Handbol. El Bordils visita aquesta tarda el líder (19 h) en una pista d'on no s'ha escapat cap punt encara

El 23-20 amb el Zamora, tercer en la lliga, és el resultat més ajustat del Bidasoa aquest curs en la divisió d'honor plata. En la copa va superar 30-29 el Teucro amb un gol a 16 segons del final i va perdre 30-31 amb l'Anaitasuna –tots dos d'Asobal, categoria a la qual tornarà de manera directa si manté el primer lloc–. L'Artaleku és un dels escenaris que donen encara més dimensió a l'heroïcitat que suposa per al Bordils ser a la segona categoria de l'handbol estatal, per tercer any i amb la permanència encarrilada després de les tres victòries en les quatre jornades disputades després de Nadal.

L'antecedent

“No han perdut cap partit i tiren endavant sempre amb molta solvència. És veritat que l'any passat hi vam fer un molt bon partit i vam perdre d'1, però va ser un resultat enganyós: perdíem de 4, 5, 6..., i vam fer una remuntada al final que quasi els donem un ensurt. Vam ajustar el resultat però en cap moment va perillar”, deia Pau Campos en la prèvia respecte al 33-32 de l'any passat, amb el Bordils a nou punts del descens. Avui, a cinc més l'average, la situació tampoc no és crítica: “Tenim ganes de fer-hi un molt bon partit per la repercussió, tot el que passi a l'Artaleku d'Irun sempre té més dimensió. Però no hem de perdre el cap si caiem derrotats. L'última referència a casa és un 32-18 amb la Roca en una sortida fulgurant que els va deixar 10-1 [minut 14].”

El discurs

“Hem d'intentar que això no passi i que no marxin tan aviat. Hem d'intentar estar al partit el màxim de minuts possible conscients de la superioritat del rival però també de les nostres possibilitats. Tenim alguna cosa preparada i hem de veure si funciona”, advertia el tècnic del Bordils, que s'aferra al discurs habitual en aquests compromisos contra rivals de superioritat manifesta i que viuen en una altra dimensió: “El partit servirà, es competirà i tenim la il·lusió de fer-ho al màxim. Hi anem amb la consigna que si són més bons que nosaltres ho hagin de demostrar i hagin de suar per guanyar-nos. Que no sigui un passeig i que no ens guanyin amb els suplents dels suplents.”

Amb tres jugadors del filial

“Arnau Palahí, que ja ha jugat tres partits seguits amb nosaltres i està cada cop més establert a l'equip. En Sergi Mach i en Julià Castelló. I aquests minuts són els que han d'aprofitar per demostrar-nos que l'any que ve podem comptar amb ells”, deia Pau Campos ahir en la prèvia. Palahí ja ha jugat deu partits (sis gols) i Mach sis (dos), mentre que Castelló podria debutar avui a plata. “Són jugadors de futur i són partits en què el resultat no és tan transcendental, i si el partit es trenca són minuts que poden aprofitar per demostrar el seu nivell. És elevat i el coneixem però s'ha de demostrar”, hi afegia el tècnic. Marc Prat, lesionat de gravetat dissabte a Pontevedra, en la que pot ser la seva tercera lesió d'encreuats al genoll, està esperant que li facin les proves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)