Opinió

Encara hi ha esperances per a la USAP

El contrapunt del mal moment
de la USAP
és el bon
joc de la UE Santboiana

En aquest moment de la temporada del Top 14, els afeccionats a la USAP de Perpinyà es divideixen en dues faccions: per una banda, els que creuen que el descens a la segona divisió és quelcom inevitable; i per l'altra banda, els que estan convençuts que aital desgràcia no succeirà, i que el club català continuarà sent un dels únics dos equips de la màxima divisió del rugbi francès que no han perdut mai la categoria.

Encara és d'hora per dir si la raó estarà al costat dels pessimistes o dels optimistes, però el que sí que és segur és que dissabte proppassat la USAP va superar amb èxit la primera gran final de la temporada. Els catalans van obtenir un triomf vital contra els bascos dels Biarritz, gràcies al peu màgic del Ganxo Hook. La victòria, però, va ser una mica agredolça, perquè va significar la condemna definitiva del club basc, que la temporada vinent jugarà en la segona divisió francesa. I dic agredolça perquè el Biarritz és un club amic de la USAP. Cada any, la visita dels bascos a Perpinyà serveix d'excusa per celebrar la Festa de la Catalanitat. Una celebració que, sortosament, ha sobreviscut a la dèria descatalanitzadora del nous propietaris del club.

Més enllà del partit en si mateix, és tot un espectacle assistir a un USAP-Biarritz a l'estadi Aimé Giral. Hi ha música, animacions, mostres diverses de cultura popular catalana, i milers de bascos i catalans compartint entrepans i cervesa al voltant de l'estadi, parlant de rugbi i gaudint d'una autèntica festa. És una pena que la salvació de la USAP hagi implicat el descens del Biarritz. L'any vinent els trobarem a faltar... o potser celebrarem una nova Festa de la Catalanitat, però a ProD2, la segona divisió del rugbi francès.

Mentrestant, el contrapunt del mal moment de la USAP el tenim d'aquesta banda dels Pirineus, amb la Unió Esportiva Santboiana en estat de gràcia. Fa quatre jornades que compta els partits per victòries. Ni els vigents campions han pogut resistir el bon joc dels catalans. Els de Lewis Williams estan demostrant que els diners no fan la felicitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)