Opinió

Occitans per la glòria europea

El meu pronòstic
(o desig?)
és que,
la final, la disputaran el Clarmont
i el Munster

S'han acabat els partits dels quarts de final de la copa d'Europa de rugbi, i la conclusió més destacada és que els clubs occitans continuen manant en l'esport ovalat continental.

Dels tres equips occitans que disputaven els quarts de final, dos han sobreviscut amb nota, la qual cosa vol dir que hi ha moltes possibilitats que el màxim títol del rugbi europeu de clubs romangui a Occitània, ja sigui perquè es queda a mans dels vigents campions del Toló, o perquè el guanya el Clarmont.

Hom podria dir que és una qüestió de diners, perquè el Toló va començar a parlar de tu a tu amb els grans quan va disposar de la guardiola il·limitada del seu propietari, el magnat Mourad Boudjellal. És veritat, però no és tota la veritat. D'una banda, el Clarmont no és pas un club ric ni té cap mecenes multimilionari, i és a semifinals. D'altra banda, els milions aeroespacials no han estat suficients per evitar la contundent derrota del Tolosa contra el Munster irlandès per 47 a 23 en el seu partit de quarts de finals. (Per cert, busqueu a You Tube el primer assaig del partit, que va fer Earls després d'un atac de 20 fases dels irlandesos. Sublim.)

Sigui com sigui, el Toló va guanyar el Leinster amb comoditat; el Clarmont, el Leicester, i els anglesos del Saracens, els irlandesos de l'Ulster.

Ens esperen, doncs, unes semifinals apassionants, en tots dos casos amb protagonisme occità. El Clarmont s'enfrontarà al Saracens i el vigent campió, el Toló, rebrà el Munster. Evidentment, pot passar qualsevol cosa, des d'una final cent per cent occitana fins a una final sense cap equip del país veí. El més probable, però, és que només un dels dos occitans sobrevisqui. El meu pronòstic (o potser hauria de dir el meu desig?) és que, la final, la disputaran el Clarmont i el Munster. Els primers ja han estat finalistes la temporada 2012/2013, i van patir una derrota dolorosa a mans del Toló. Els segons, juguen un rugbi potent i intens, que es mereix una recompensa en forma de títol. No haurem d'esperar gaire per saber si la profecia es complirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)