Opinió

Rakitic, l'escollit

Si es confirma el fitxatge del croat, el
Barça haurà aconseguit un gran trumfo

Ivan Rakitic és l'escollit. El migcampista croat, si no es torcen les coses, serà nou jugador del Barça i substituirà Cesc, que amb tota probabilitat marxarà al Chelsea de Mourinho. El club blaugrana pagarà uns 18 milions al Sevilla per aconseguir els serveis de Rakitic, que acaba contracte l'any vinent.

D'aquesta manera, els de Luis Enrique s'enduran un dels jugadors revelació de la temporada passada i que va portar el Sevilla a guanyar l'Europa League. El curs anterior va marcar dotze gols i va donar deu assistències. Unes xifres extraordinàries. I és que el croat pot encaixar perfectament en l'estil del Barça. Té gol, gran visió del joc, xut des de fora de l'àrea i molt de físic. La seva posició natural és a prop de l'àrea i sorprenent els rivals des del darrere, però alguns cops el tècnic del Sevillà, Unai Emery, l'ha endarrerit per poder organitzar el joc de l'equip. Un tot terreny que cobreix una àmplia parcel·la de camp. Rakitic, de 26 anys, podria firmar per tres temporades, amb una d'opcional, i teòricament ocuparà la posició de Cesc. Sempre he estat un defensor de Cesc i he censurat els xiulets que sovint s'han sentit al Camp Nou contra ell, però també entenc que el d'Arenys vulgui marxar. Mai no ha acabat d'encaixar en el sistema tàctic del Barça i l'afició tampoc li ha perdonat l'elevat preu que va costar el traspàs.

Però si finalment es confirmen aquestes dues operacions, crec que el Barça no haurà fet un mal negoci. Rakitic ha demostrat que és un immens jugador i que està preparat per el salt a un equip gran. Té molta fusta de líder i això segur que anirà molt bé a Luis Enrique.

En aquest cas, el Barça s'ha mogut ràpid i ja ho té tot lligat –només falta la confirmació oficial–. Ha fet bé de tancar ràpidament l'operació, perquè Rakitic juga el mundial, i si fes un bon torneig segur que el seu preu es dispararia. El migcampista és l'ànima de Croàcia juntament amb Modric i Mandzukic, i formen un bloc molt compacte. Els croats estan enquadrats en el grup A i juguen el partit inaugural contra el Brasil. Neymar i els seus hauran d'anar amb molt de compte de no endur-se un ensurt. Teòricament, Croàcia hauria de lluitar pel segon lloc amb Mèxic i el Camerun, i el seu possible rival a vuitens seria la selecció espanyola.

Tot i la incorporació de Rakitic, el Barça no tanca la porta al colchonero Koke, perquè a hores d'ara no és clar si Xavi continuarà.

Opció central

A la secretaria tècnica se li acumulen més carpetes. Una de les prioritàries és la del central. Sembla que l'opció de Marquinhos, del PSG, és la més probable, tot i que és una de les més cares. No sé si actualment Zubi i els seus preveuen la probabilitat de fitxar el jugador del Vila-real Mateo Musacchio, que en el seu moment, quan Tata Martino era l'entrenador, havia aparegut en una llista de futuribles blaugrana. Seria un error no tenir-lo en compte, perquè és un central bastant complet. És jove –24 anys–, potent i té bona sortida de pilota, unes qualitats que sempre han de tenir els centrals del Barça. Aquesta temporada ha estat un dels puntals del submarí groc, que s'ha classificat per a l'Europa League i ja acumula força experiència a primera –fins i tot ha debutat amb la selecció argentina–. Per a aquest mundial no ha estat convocat, mentre que Demichelis sí. Un error, perquè Musacchio és deu vegades millor que el del City.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)