Opinió

A remolc i amb males sensacions

No són els quatre punts, sinó la sensació que el Madrid en perdrà pocs i que
no es pot dir el mateix de la fiabilitat
del Barça

La victòria en el darrer minut a Mestalla contra el València en la lliga i la de la Champions contra el poderós PSG que va permetre al Barça ser primer de grup van amagar massa coses del joc de l'equip a redós del resultadisme. D'acord, els tres punts aconseguits al País Valencià van permetre continuar a només dos punts d'un Madrid que té una facilitat brutal per marcar gols i, per tant, per guanyar partits. I contra els francesos la cosa va anar de remuntada i el resultat va ser prou contundent per fer oblidar episodis del joc que podrien haver provocar un forat en les aspiracions blaugrana de ser primers i no segons de grup. Després no ha servit de res perquè l'emparellament de les boletes de la UEFA sembla que estigui decidit pel pitjor dels rivals del Barça i va tornar a tocar l'equip que ningú volia: el Manchester City. Però aquesta és tota una altra qüestió que caldrà afrontar quan toqui, d'aquí a uns mesos, quan s'acosti l'eliminatòria i sapiguem l'estat de forma dels dos equips i les baixes que uns i altres arrosseguen. Fer especulacions ara mateix no serveix de gaire res. Un equip que pot estar enfonsat, com semblava que ho estava el City, pot haver remuntat, sobretot si aconsegueixen recuperar el Kun Agüero i les altres baixes que arrosseguen. I del Barça, doncs ja veurem la situació física de les seves figures i, sobretot, l'anímica en funció dels seus resultats i, no ens enganyem, els del Madrid.

Cal ser crític amb Luis Enrique, l'home que no llegeix, com va dir dilluns en la roda de premsa. Esperem que Lázaro li seleccioni bé les notícies que sí que ha de conèixer pel seu càrrec i que quan l'asturià va dir que no llegia, parlés només de les planes esportives dels diaris o dels diaris esportius i no genèricament. Encara que sigui entrenador de futbol, sempre va bé llegir alguna cosa, ja que encara que no ho sembli sempre va bé aprendre coses dels que en saben més. Guardiola, per posar un exemple gens innocent, em fa l'efecte que sí que llegeix. En general i també de les seves coses, les del futbol, perquè fins i tot quan estàs al cim hi ha coses dels altres de les quals val la pena aprendre. I per molta seguretat que tingui Luis Enrique en ell mateix, no li faria cap mal escoltar una miqueta, no la premsa, Déu me'n guard, sinó veus assenyades que segur que en té alguna en el seu entorn.

Luis Enrique va dir que no llegeix per consell del seu metge de capçalera, i en el que he escrit no hi han de veure un atac gremialista. A mi de vegades em passa el mateix amb algunes de les coses que s'escriuen. Per això no ho llegeixo tot, sinó que selecciono la gent que m'interessa. Ell podria fer el mateix i fins i tot el seu metge de capçalera li hauria de recomanar que no es cregués sempre en possessió de la veritat absoluta. Li aniria bé. Ho deia Luis Enrique perquè després d'empatar a Getafe li han baixat moltes patacades, però això va amb el càrrec i ell ho hauria de saber. No són els quatre punts de diferència del Madrid els que fan patir tothom, sinó la sensació que els blancs en perdran pocs, de punts, i que el Barça, tal com el fa jugar l'asturià, en pot perdre més. Doncs això, que ara el Barça va a remolc i que les sensacions que transmet no són bones. Però n'haurem de parlar al març o a l'abril i potser tot ha canviat de dalt a baix. Esperem-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)