Opinió

Bon Nadal i hàbil 2015

La gestió que s'ha fet dels diversos fronts oberts que té el Barça no ha estat gaire bona o hàbil

El president Bartomeu ha volgut fer moltes coses i fins ara no ha tingut, diguem-ho així, la sort de cara. Però és que la sort s'ha de buscar, s'ha de lluitar i, essencialment, s'ha de tenir clar que és el resultat de molta i bona feina en l'aspecte estructural, esportiu (en el cas del Barça), executiu i personal. I tot això és possible sempre que no tinguem cap obligació o compromís previ que no sigui amb el Barça i el barcelonisme. Des del meu punt de vista, sense entrar en cap mena d'apreciació personal al voltant de la personalitat (no el conec) i/o les capacitats (en principi es donen per suposades), Bartomeu segueix molt enganxat al passat més proper del Barça, gràcies al qual, i no és poca cosa, és president del nostre club.

He dit que no parlaria de la personalitat del president Bartomeu i tampoc de les seves capacitats (sóc dels que creu que qualsevol persona que arribi a un lloc tan important o significatiu com la presidència del Barça és com a mínim intel·ligent), però no he dit res de les habilitats. Intentaré explicar-me. Hauríem de diferenciar entre capacitat i habilitat pel que fa a la presidència de l'entitat social i esportiva més gran del món. Segons el Diccionari de la Llengua Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans capacitat és la qualitat de qui està en estat de fer alguna cosa. Per tant, la capacitat del president, tenint en compte que ha arribat a la presidència, es dóna per descomptada. Sense entrar en com hi va arribar, ja que aquest és un altre debat que ens ocuparia moltes pàgines. Només diré que encara que sigui legítim, els estatuts són clars en aquest sentit, com a persona i barcelonista no hauria d'haver acceptat el càrrec per la manera.

Habilitat, segons la mateixa font, és el que hom fa amb perícia, destresa, gràcia. Aquí ja hi ha més coses a parlar i/o discutir. Analitzant el que ha passat fins ara des que és president (no fa un any, encara) m'atreviria a dir que la gestió que s'ha fet dels fronts oberts en què ens han ficat així com la feina feta en les diverses àrees del nostre club no han estat gaire bones o hàbils. La part esportiva que tant havia de canviar i generar tantes alegries, de moment, continua igual i amb un director esportiu que ha demostrat sobradament la seva total falta d'habilitat en aquesta àrea. De fet, va tenir la possibilitat i la capacitat, l'estiu passat, de demostrar de què era capaç i el resultat va ser decebedor (Douglas, Vermaelen, Mathieu...). Encara recordo quan el president va dir que teníem diners per fitxar (primer error) i que fitxaríem el que necessitéssim. Doncs no hem fitxat el que necessitàvem o no s'ha demostrat fins ara. En el tema judicial i en el cas que ens impossibilita fitxar durant massa temps, tampoc hem demostrat les nostres habilitats. Esperem que aquest canvi d'actitud que s'entreveu en les decisions preses pel president fa un parell de dies sigui el començament d'una gestió hàbil i coherent. Pot ser jo començaria treballant la comunicació i l'escolta activa.

Bon Nadal a tothom i feliç any 2015.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)