Opinió

Pilotes

Prèviament a la Super Bowl, ha sorgit la polèmica de si els Patriots van fer trampa desinflant les pilotes en el partit a casa que els va donar el pas a la final

La Super Bowl de futbol americà es veu aquest any embolicada en una enorme polèmica. La disputaran el primer de febrer els New England Patriots contra els Seattle Seahawks. Però tothom està parlant de les pilotes, en comptes de parlar dels equips. Exactament de si els Patriots van fer trampa desinflant les pilotes en el partit a casa que els va donar el pas a la final.

Els Patriots van guanyar de manera molt còmoda, i això els ajuda. Però l'escàndol és majúscul. Els àrbitres van trobar que nou de les deu pilotes que s'havien fet servir en el joc no estaven inflades com calia. Algú les havia manipulat. A Boston feia un dia de molt fred i vent, i una pilota desinflada facilitava molt les coses a l'hora de fer passades, la gran especialitat dels Patriots. Evidentment, el quarterback la podia agafar amb molta més facilitat i els receptors tenien un avantatge afegit també. Els seus contrincants, els Colts, jugaven més a portar la pilota en cursa que no pas a fer passades, de manera que el truc afavoria clarament els jugadors de casa.

L'NFL té regles molt estrictes sobre el pes i el diàmetre de les pilotes que s'usen en els partits. Els àrbitres les miren i les pesen abans de començar i, fins i tot, les signen amb un retolador perquè quede clar que les aprovades són aquelles i només aquelles. Tot fa pensar, doncs, que algú les manipulava des de la banda. A diferència del futbol europeu, en el futbol americà pràcticament en cada jugada canvien de pilota entre les deu oficials que hi ha en cada partit.

Els xicots de la banda estan, doncs, sota sospita. Però també la mateixa final, ja que fa molt lleig que un dels equips siga de tramposos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)