Opinió

Nascut per jugar al Madrid

És molt creïble el Cristiano que, ofuscat perquè no marca gols, es dedica a esbatussar rivals i
a ser molt mal educat

Cap bon esportista pot anar fent el ganso fanfarró pel món, agredint els rivals amb puntades de peu i cops de puny. Però si a sobre ets el vencedor de la Pilota d'Or, encara menys. I diu realment molt poqueta cosa del personatge en qüestió que després de ser expulsat es retiri del camp mofant-se dels aficionats locals –d'un club, a més, modest i humil, del qual les fitxes de la tota la plantilla sumades equivalen al que es podria gastar ell en una nit de gresca–, acariciant l'escut de campió del món que porta cosit a la samarreta com dient-los: “Crideu, crideu i mireu això, desgraciats! Són conductes reprovables i impròpies que s'haurien de castigar amb la màxima duresa que preveu el reglament disciplinari.

Però no quadra amb la lògica dels esdeveniments que un àrbitre que expulsa un jugador per comportament violent amb un contrari, a l'hora de redactar l'acte ometi el qualificatiu que defineix l'acció i el substitueixi per un eufemisme sorprenent. Alejandro Hernández i Hernández escriu que va expulsar Cristiano per, cito textualment: “Donar una puntada de peu a un adversari sense estar la pilota a distància de ser jugada.” Només li va faltar suggerir que va ser involuntària, la puntada de peu. Indignant! O el tal Hernández bis i els seus assistents tenen problemes de cataractes o es pensen que som imbècils.

El més escandalós és que, una vegada més, fa tota la pinta que no s'impartirà justícia. Es tracta del Madrid. És el poder. Amb una redacció de l'acta tant intencionadament innòcua, el comitè de competició (que hauria d'actuar d'ofici inexcusablement) té l'argument que necessita per saldar el tema amb una sanció lleu, mentre que la campanya de beatificació per netejar la imatge del buscabregues pot fregar el deliri.

Cristiano és reincident en agressions a rivals i ja acumula cinc expulsions amb el Madrid. Atès que a Messi no el superarà mai i que passarà a la història com el rival generacional del millor jugador de tots els temps, en contrast sí que pot rivalitzar amb Pepe, el masterxef dels carnissers dels estadis. A veure qui dels dos col·lecciona més targetes vermelles.

Icona blanca i de la FIFA

Té tota la raó el senyor Pérez Rodríguez quan diu que Cristiano Ronaldo ha nascut per jugar al Real Madrid. Aquesta frase pren tot el seu significat en episodis tan tristos com els del dissabte al camp del Còrdova. Certament, el portuguès encarna a la perfecció els valors del club fundat pels germans Padrós. És un fatxenda de l'alçada de la torre dels Clergues de Porto, que és el campanar més alt de tot Portugal. És molt creïble el Cristiano que, ofuscat perquè no marca gols, es dedica a esbatussar rivals i ha ser molt mal educat. I no ho és gens el que després demana disculpes interessadament. És el mateix Cristiano que udola com un cànid en el moment més inapropiat, en què s'ha d'imposar un decòrum mínim i que, ben mirat, casa com el pa i el tomàquet amb la imatge que projecta la banda internacional amb cau a Zuric comandada pel tal Joseph Blatter, que li va atorgar la piloteta dels dallonses. És la icona ideal. Per cert, ja són cinc les companyies multinacionals que han retirat els seus patrocinis milionaris respectius a la FIFA, foragitades per l'ombra de corrupció galopant que inunda el màxim organisme del futbol mundial. Uuh!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)