Opinió

Les ferides amagades sota la pell

El millor que li pot passar al Barça avui al Calderón
és que marqui gols i resolgui ben aviat l'eliminatòria
de copa

La imatge del Barça s'ha girat com un mitjó després de la derrota d'Anoeta. Sembla com si parléssim de fa molt de temps, però aquell partit –i la dolorosa derrota amb què es va tornar de Sant Sebastià– es va produir al començament d'aquest mes. La ferida profunda que va deixar aquella ensulsiada, sembla que s'ha tancat molt ràpidament de manera que ho hi ha senyals visibles de la ferida. Però, recordem-ho, allà es van destapar les tensions entre Messi i Luis Enrique, visualitzades per la no-presència del jugador en l'entrenament de portes obertes de l'endemà. Després es va dir que no havia passat res de res, però, de marro, n'hi va haver. Zubizarreta i tot el seu equip van ser destituïts i es van convocar eleccions anticipades al final d'aquesta temporada. Els gols de l'equip i les victòries des de llavors, la intensitat retrobada i l'estat de gràcia de Messi ho han esborrat tot, però no ens enganyem, sota la pell persisteixen les ferides. Messi diu ara que està feliç de la vida, Luis Enrique està com sempre, Zubi ha desaparegut i el president Bartomeu fa de portaveu. Tot plegat, oli en un llum si no fos perquè un mal Madrid continua amb el seu avantatge, en la lliga.

I doncs, per què tornar al tema ara que sembla que tot rutlla, que es goleja els rivals i després d'haver guanyat l'anada del partit dels quarts de la copa contra l'Atlético? Doncs perquè les ferides tancades en fals poden supurar i cal estar amatent per evitar una infecció. El Barça dels darrers partits ha estat espectacular, però avui al Calderón té una nova prova de foc. Res de nou, diran vostès, perquè el Barça està acostumat a proves de foc i a haver de lluitar en totes les competicions. Però aquesta nit a Madrid el partit té molta més importància que no pas uns quarts de final de la copa.

A risc de vessar-la, estic convençut que avui l'equip tornarà a donar la cara i si aquest equip juga amb la intensitat dels darrers partits i no hi ha circumstàncies alienes al joc que així ho evitin, l'eliminatòria es resoldrà i es decantarà de la banda dels blaugrana. L'Atlético de Madrid és molt perillós, i la seva intensitat, que voreja sempre els límits del reglament, haurà de ser contrarestada de la millor manera que el Barça sap contrarestar-la: amb gols. Va ser més clau que la victòria per la mínima del Camp Nou, el fet que els colchoneros no marquessin. El valor doble dels gols en camp contrari anirà a favor del Barça, i aquest Barça marcarà al Calderón.

Però aquesta actitud positiva amb què s'ha d'afrontar l'eliminatòria, no pot amagar que una ensopegada tornaria a encendre els llums d'alarma. A Madrid, l'equip monàrquic i coronat està eliminat, però allà en tenen prou amb Cristiano Ronaldo, la seva expulsió i els seus afers interns per amagar les mancances de joc que mostren. En el cas del Barça no és així, i una sortida de la copa mostraria com sota la pell les ferides són encara profundes. Quina és, doncs, la solució més clara: una victòria contundent al Calderón per passar l'eliminatòria i pensar només a retallar punts a l'equip blanc. Esperem que sigui així.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)