Opinió

Un alumne aplicat

Les notes
es posen
a final de temporada, però aquesta setmana hi ha dos exàmens parcials clau

Setmana gran per al Barça, la que tot just es va iniciar ahir, amb coses molt importants en joc. Luis Enrique no s'ha cansat de repetir en les últimes compareixences públiques que les notes s'han de posar a final de temporada, quan els exàmens que arribin –i ell espera que siguin molts– s'han d'aprovar tant sí com no si es vol culminar l'exercici amb èxits. Ara bé, com en qualsevol curs, hi ha una sèrie de proves parcials clau que són les que et permeten arribar al final de tot amb disposició d'examinar-te. I aquesta setmana, el Barça té dos d'aquests exàmens tremendament importants. Però els afronta amb optimisme. Els jugadors de Luis Enrique han fet els deures com tot bon alumne aplicat i tenen la lliçó ben apresa. No han deixat la feina per a l'últim dia i ja fa temps que treballen de valent per arribar al dia de l'examen amb disposició d'aspirar clarament a l'aprovat. Si es pot, i com sempre fa el Barça, buscarà la millor nota possible, però en aquests dos exàmens l'objectiu principal és la qualificació. Així de clar.

Sobretot perquè els dos exàmens són d'una gran exigència. I no servirà aquell alumne de principi de curs que uns dies estudiava i uns altres no pensant-se que no li caldria fer-ho. El primer l'haurà de passar demà contra el Manchester City en la tornada dels vuitens de final de la Champions. El de l'anada el va superar gairebé amb matrícula d'honor, però al final es va haver de conformar amb un notable alt, gairebé vorejant l'excel·lent. Una nota, però, que pot quedar en no res si avui els jugadors de Luis Enrique no s'apliquen des del primer minut fins a l'últim. Aquest és un d'aquells parcials que s'ha d'aprovar per obligació si es vol arribar a l'examen final, que és el 6 de juny a Berlín. I pel camí encara hi haurà més proves igual o més dures que la de demà.

El segon examen serà diumenge contra el Real Madrid en la lliga. Aquest no és decisiu com el del City, perquè el Barça encara tindria possibilitats d'aspirar a l'aprovat final malgrat suspendre, però sí que faria un pas de gegant per assolir-lo si és capaç de superar-lo. I té totes les eines per fer-ho. De fet, difícilment la cita contra l'etern rival podria arribar en un millor moment per als interessos blaugrana. El conjunt d'Ancelotti va mostrar una molt tímida recuperació en el partit contra el Llevant, però el seu joc segueix deixant molts dubtes. En el cas blanc, es pot dir clarament que ha estat un alumne que ha anat de més a menys i que si segueix viu a Europa és pel mateix motiu que de vegades es pot passar de curs amb un suspens.

El Barça està obligat a aprovar i n'és plenament conscient. Té ganes de fer-ho, a més, amb nota. Els jugadors estan frisosos esperant el dia de l'examen i fins i tot fan hores extres. L'escenari és propici. I no ho oblidem, si l'alumne aplicat té alguns moments de flaquesa, tindrà una ajuda més; la de l'afició del Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)