Opinió

De peus a terra

El Godó respira tennis pels quatre costats; és el gran valor del torneig de la capital catalana

Podríem comptar amb els dits d'una mà les setmanes de l'any en què el futbol comparteix amb un altre esport el grau d'atenció mediàtica i popular que normalment acapara. Segurament una final a quatre amb el Barça o la Penya, un gran premi a Montmeló; potser un mundial a l'estadi olímpic i, amb tota probabilitat, el Barcelona Open Banc Sabadell, la setmana gran del tennis a la capital catalana.

Diuen que és més fàcil arribar que mantenir-se, però el Godó es manté com a competició d'elit des de fa més de seixanta anys, que aviat és dit. Hi deu haver moltes raons que ho fan possible, moltes persones, molta feina i molta voluntat, però n'hi ha una que no és ni discutible, ni negociable i que està en l'essència mateixa del torneig: hi ha molt tennis. N'hi ha molt a l'escenari, un club que respira tennis tot l'any; n'hi ha molt a les pistes, sempre excel·lents pensant en el joc i els jugadors; n'hi ha molt en els milers de nens que any rere any fan cua per passar quatre boles en el clínic del primer diumenge de torneig; o en els que aquella setmana deixen les seves raquetes i la seva competició d'alevins i infantils per recollir les pilotes dels pros; n'hi ha molt en la fase prèvia, en què el futur treu el cap amb noms que ara no sonen, però que ho faran, com Munar, Roca i Güell. I és clar, n'hi ha molt en el quadre del torneig. El Godó no és un Masters 1.000 (que t'assegura els deu millors del món) perquè aquí es toca tant de peus a terra –mai millor dit– com ho fa Rafa Nadal, que tenint a l'horitzó un desè Roland Garros de llegenda, no mira més enllà de la primera eliminatòria a Barcelona. El nivell sempre és molt alt, de vegades altíssim. No cal inventar-se una terra blava, unes pilotes fúcsia o models que fan passarel·la a la pista per fer-se un lloc en el circuit. Aquí el principal valor és el tennis i la química especial del torneig. És el que el fa atractiu per als jugadors i valuós per al món del tennis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)