Opinió

Fugir del conformisme

També seria hora de veure a l'Espanyol una millora en l'aspecte ofensiu

El director esportiu de l'Espanyol, Jordi Lardín, comentava aquesta setmana que està convençut que l'equip acabarà fent una temporada molt millor del que molts poden pensar ara mateix, sobretot després del que es va veure a València diumenge passat.

Possiblement té raó i l'Espanyol acabarà el campionat en línia ascendent, però també és veritat que el partit de Mestalla ha obert alguns interrogants que han fet néixer una certa inquietud entre els seus seguidors, i caldrà veure com es resolen.

Per començar, els blanc-i-blaus van fer evident que quan perden la solidesa defensiva que han exhibit durant força jornades es queden amb pocs arguments futbolístics per tirar endavant un partit que tenen costa amunt.

L'Espanyol ha millorat molt defensivament aquesta temporada, complint una de les premisses que es va marcar Quique Sánchez Flores quan va fitxar l'estiu passat. El tècnic ha insistit des del primer dia que sent sòlids al darrere recuperarien la confiança i l'autoestima que com a grup s'havia perdut l'any passat.

Aquesta assignatura està ben encarrilada, tot i el mal partit de València, perquè s'entén que un equip que ha estat capaç de no encaixar cap gol durant set jornades i de no perdre en nou partits, tornarà al camí que l'ha conduït a aquests bons registres.

Però fa tot l'efecte que només amb això no n'hi ha prou. Avui, contra el Granada, l'Espanyol tancarà la primera volta de la lliga i a banda d'haver-se refet defensivament també seria hora de veure-li una millora en l'aspecte ofensiu.

Sent conscients que l'Espanyol ha potenciat sensiblement la plantilla d'un any a l'altre, també és cert que encara està per sota de set o vuit clubs. Això, però, no vol dir que no pugui fer un pas endavant en el joc de construcció, quan té la possessió de la pilota i han de mirar la porteria contrària.

És en aquest aspecte en què segurament molts aficionats pensaran que l'equip té encara molt marge de millora i cal que es mostri més ambiciós del que ho ha estat fins ara.

Quique Sánchez Flores explicava després del partit de València que l'Espanyol havia fet un salt aquesta temporada i que ara tractava de tu a tu equips que fins fa poc estaven per damunt d'ells i que això necessitava un procés d'adaptació.

No serem nosaltres qui contradirem aquesta afirmació de l'entrenador, però sona una mica a excusa per tal d'argumentar el que va passar a Mestalla.

En qualsevol cas, sempre és millor una excusa que no interpretar aquestes paraules com un senyal de conformisme i que l'equip ja ha progressat bona part del que se n'espera per a aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)