Opinió

Ressuscitar d'entre les cendres

La lliga espanyola està recuperant talent que semblava perdut. Com Ryan Babel, Boateng i Samir Nasri

Diu la llegenda, que va existir una àliga majestuosa, amb plomes vermelles del color del foc que va assolir la immortalitat. Era un ésser respectat i admirat per tothom, fins que un dia va morir. Quan semblava que mai es tornaria a veure aquell animal tan imponent, Fènix va retornar a la vida, ressuscitant a partir de les seves pròpies cendres. El món del futbol, un espai en què tot se sobredimensiona a velocitat sideral, és un terreny propici per veure l'explosió de grans jugadors que es converteixen en Fènix en la seva joventut, però que desapareixen amb la mateixa velocitat. Aquesta temporada, a la lliga espanyola de futbol, hi ha hagut diversos casos de futbolistes que han estat autèntiques estrelles en el passat, que semblaven irrecuperables per al futbol, però que han emergit d'entre les seves cendres per tornar a volar alt. L'holandès Ryan Babel va meravellar en el futbol europeu gràcies al seu canvi de ritme salvatge. Aquesta acceleració el va portar fins al Liverpool, on va ser nomenat millor jugador jove del moment a Anglaterra. A poc a poc, va anar perdent pistonada fins a acceptar contractes en lligues àrabs menors. Quan semblava que mai més tornaríem a veure el millor Babel, el Dépor el va reclutar per les baixes en atac. Ha fet quatre mesos de lliga d'escàndol i, gràcies a aquesta recuperació, ha pogut signar un contracte suculent a Turquia.

Un altre talent que va arribar a principi d'aquesta temporada, a mig camí entre l'escepticisme i un petit alè d'esperança, és Boateng. El ghanès va arribar a ser un dels futbolistes més rellevants de la Champions League en la seva etapa colossal al Milan. Alguns problemes de comportament el van anar apartant del primer nivell. A Las Palmas, però, ha trobat un lloc on recuperar la il·lusió. El sistema de joc de l'equip canari, basat en el bon tracte de la pilota i en el futbol ofensiu, afavoreix el talent de Boateng. Ja és tot un ídol a l'illa per mèrits propis. Hi ha un menut migcampista que ens ha deixat bocabadats en la primera meitat del curs. Samir Nasri es va presentar com una de les joves estrelles del futbol europeu. Després d'una bona etapa a l'Arsenal, el seu pas pel Manchester City va ser un fracàs. Guardiola no comptava amb el francès, però Monchi, tot un guru del mercat futbolístic, el va portar al Sevilla. Ara és el far que il·lumina el joc d'un equip que va com un coet. La lliga espanyola està recuperant talent que semblava perdut. Alguns cracs han ressuscitat de les seves cendres, com Fènix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)