Editorial

L'EDITORIAL

Una adaptació que s'ha fet esperar massa

Obviant que el Codi Mundial Antidopatge es va aprovar el novembre del 2013 i va entrar en vigor l'1 de gener del 2015

El Consell de Ministres del govern espanyol va aprovar ahir finalment el reial decret llei que modifica la llei del dopatge espanyola que està vigent des de l'any 2013 perquè s'adeqüi al Codi Mundial Antidopatge de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), en vigor des del gener del 2015. D'aquesta manera, l'agència espanyola antidopatge, l'Aepsad, i el laboratori de Madrid recuperaran l'acreditació que l'AMA els va retirar i l'Estat espanyol sortirà de la llista negra de països que no complien amb les normes internacionals de lluita contra el dopatge.

El govern espanyol, ha justificat aquest retard a adaptar la normativa espanyola a la internacional en la provisionalitat que ha viscut entre el desembre del 2015 i l'octubre del 2016, obviant que el Codi Mundial Antidopatge es va aprovar el novembre del 2013 i va entrar en vigor l'1 de gener del 2015. Durant aquests anys, entre les eleccions del novembre del 2011 i les del desembre del 2015, el Partit Popular va tenir majoria absoluta en el Congrés de Diputats, que és la que cal per modificar una llei orgànica com la llei de dopatge del 2013, però no ho va fer. I ara s'excusa amb la provisionalitat.

Ara l'esport espanyol podrà afrontar amb més garanties els reptes de la lluita contra el dopatge amb totes les eines necessàries, adaptat a la normativa internacional i amb totes les garanties per als esportistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)