Opinió

Conceptes

Un examen per veure fins on és capaç de créixer l'equip en la primera temporada d'aquesta nova etapa

Els periodistes d'esports tenim el costum de fer servir amb massa lleugeresa, al meu entendre, paraules com ambició o actitud per definir el joc d'un jugador o d'un equip.

Són paraules que sovint utilitzem i que tenen la seva importància per explicar determinades situacions però que no haurien de substituir altres conceptes més tècnics o tàctics que han de ser igual de vàlids.

Dir que a un equip li ha faltat ambició per guanyar o que no ha tingut una bona actitud i quedar-nos només en això, no tinc gaire clar que sigui l'única manera d'analitzar per què ha perdut o no ha aconseguit el resultat esperat.

I, a més, normalment, aquestes mateixes paraules les interrelacionem com si una ens portés a l'altra, quan no hauria de ser ben bé així. Es pot tenir una bona actitud al camp i, en canvi, no tenir la mateixa ambició.

Dimecres, sense anar gaire lluny, molts vam coincidir que a l'Espanyol li havia faltat un punt més d'ambició quan el Celta es va quedar amb inferioritat numèrica poc abans de la mitja part i no van saber aprofitar l'oportunitat per sumar els tres punts davant d'un dels equips que millor juga de la lliga.

Potser és cert que a l'Espanyol li va faltar aquest punt d'ambició, de creure que podien guanyar en un estadi on fa anys que no guanya, però crec que això no suposa també que l'equip tingués una mala actitud.

Si els jugadors de l'Espanyol no haguessin tingut una bona actitud no haurien estat capaços d'igualar el marcador dues vegades a la primera part, i probablement, a diferència d'altres temporades, haurien acabat cedint fins i tot el punt que gairebé ja tenien a la butxaca al descans.

Tinc la impressió que l'Espanyol a Balaídos va ser excessivament calculador. I va preferir assegurar aquest punt més amb la mentalitat que tenia en altres temporades que no pas amb la que l'equip està adquirint en aquesta.

L'entrenador explicava abans d'anar a Vigo que la bona línia de l'Espanyol havia convertit el Celta en un rival directe, fet que a començament de temporada segurament no s'esperaven. És per això que potser l'equip encara no ha desconnectat del tot amb el final de la temporada passada i l'inici d'aquesta.

I això només és qüestió de temps i d'anar-se enfrontant de tu a tu a rivals que fins fa poc els veien per damunt. A Vigo no va faltar actitud, sinó que l'equip es cregués que ja està del tot a punt per fer un pas més endavant en situacions com aquestes.

Avui, a Vila-real, torna a tocar un examen exigent. Un examen per veure fins on es capaç de créixer l'equip en la primera temporada d'aquesta nova etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)