Editorial

L'EDITORIAL

El present i el futur de la Volta

Valverde ha guanyat la Volta com un gran campió, i el Movistar ja ha mostrat un dels seus possibles successors, Marc Soler

La 97a edició de la Volta a Catalunya ha servit per confirmar diverses realitats. Alejandro Valverde, amb 36 anys, continua sent un dels ciclistes no només amb més talent del pilot internacional, sinó també dels que més es cuida. Si no, seria impossible explicar el seu rendiment en una de les voltes internacionals més complicades. La victòria general és només el resum final d'una setmana prodigiosa. Les tres victòries d'etapa en set dies haurien pogut ser quatre –amb els seus companys del Movistar– si l'equip no hagués estat sancionat en la contrarellotge per equips de Banyoles. El murcià només ha guanyat una gran volta, però des del 2003 ha acabat dotze vegades entre els cinc primers de la general.

Just en l'any de la retirada de Joaquim Rodríguez apareix finalment un ciclista català, Marc Soler, d'aquells que són capaços de crear afició. El podi d'ahir a Barcelona té un mèrit doble, ja que el vilanoví va haver de treballar totes les etapes per a Valverde. Si hagués anat per lliure en un altre equip, probablement hauria aspirat a plantar cara al mateix vencedor i a Alberto Contador, el segon.

Més enllà de l'àmbit esportiu, l'acord comercial i televisiu signat per la Volta amb ASO, l'empresa que té els drets del Tour de França, és un senyal inequívoc que la prova té el futur garantit a mitjà termini, perquè els actuals responsables també han dit que continuaran al peu del canó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)