Opinió

Reus s'ha guanyat ser la seu de la final

Hi ha una llei no escrita de l'alternança entre Catalunya, Itàlia i Portugal. Toca Reus

Tant el Reus La Fira com el Barça Lassa van fer els deures dissabte en la tornada dels quarts de la lliga europea d'hoquei sobre patins i les semifinals viuran un apassionant duel catalanoportuguès. Malgrat la derrota i el patiment inesperats, era clar que el Barça ho tenia de cara per eliminar el Forte dei Marmi gràcies a l'1-3 obtingut en l'anada. L'eliminatòria més incerta i de més notorietat era el Reus-Porto. Televisió de Catalunya la va encertar oferint-la en directe a través d'Esport3. L'afició va respondre a la crida del club, i el Palau d'Esports va presentar l'ambient de les grans cites, amb un ple dels que seran recordats, uns 2.500 espectadors. El 7-7 de l'anada, la qualitat del Porto, la grandiosa temporada del Reus, la presumible proposta atacant dels dos equips, el vermut organitzat pel club la tarda abans del partit, els preus populars i la contribució dels mitjans de comunicació per fer bullir l'olla van generar l'atmosfera idònia per omplir el coliseu roig-i-negre del carrer Gaudí. El partit no va decebre. Marc Torra va tornar a demostrar que és un geni amb un gol espectacular i el porter portuguès del Reus Henriques –cedit pel Benfica i que, quina llàstima, tornarà al seu club d'origen a final de curs– va ser fonamental, un mur en la tanda de penals. Reusenc, fill de jugador del Reus i gairebé amb vuit cognoms reusencs, l'efectiu, impagable i ja renovat Joan Salvat, va rubricar la classificació marcant el segon penal. El Porto de Guillem Cabestany no en va fer cap i es queda a les portes de la final a quatre per segon any seguit. Veurem com encaixa el club lusità el fracàs.

Hi ha una llei no escrita que parla de l'alternança de la seu de la final a quatre entre Catalunya, Itàlia i Portugal. El 2014 es va fer al Palau Blaugrana (Catalunya), el 2015 a Bassano del Grappa (Itàlia) i el 2016 a Lisboa (Portugal). Toca Reus. Caldrà fer, això sí, un sobre tancat que pesi per assegurar la jugada. Reus, que no és seu dels del 2005 –Palau d'Esports del Reus–, farà candidatura. El Barça no ha dit res i l'Oliveirense també sembla que la podria presentar. Probablement, Reus l'organitzaria al pavelló olímpic, que ja ha albergat mundials i copes de l'especialitat. Però després del ple de dissabte, tampoc no està descartat el pavelló del club, que té l'avantatge del caliu i l'inconvenient de la logística. Al Reus li toca primer el campió d'Europa, el Benfica i, si passés, una hipotètica final contra el Barça o l'Oliveirense, líder a Portugal. Històric campió entre el 1967 i el 1972, va alçar el títol per darrer cop el 2009 i, si vol guanyar la vuitena, sap que necessitarà reproduir la simbiosi de dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)