Opinió

Retirar-se

“Soc més feliç que mai: em passo el dia fent coses. I, quan agafo la bici, l’agafo”

Alliberat. És la sensació que transmetia, ahir va fer una setmana, Alberto Contador quan va publicar un vídeo en les xarxes socials anunciant la seva retirada un cop acabi la Vuelta. Somrient, parlant en castellà i amb subtítols en anglès, amb una samarreta del seu equip en què es veien els dos patrocinadors.

L’anunci de Contador em va fer reviure el dia que Guillem Cassú (Bordils, 1997) va confirmar que plegava. Ho vaig llegir en una nota de l’Aldro Team, l’equip càntabre de Manolo Saiz. Sí el de l’ONCE, el mateix que duia el primer conjunt professional del corredor de Pinto. “Soc més feliç que mai: em passo el dia fent coses. I, quan agafo la bici, l’agafo. Però no estic tot el dia pensant-hi. M’he tret el mòbil i no tinc ni WhatsApp” ens va dir el gironí, una de les més fermes promeses catalanes que, precisament, havia estat tres temporades a la Fundación Alberto Contador. Hi va entrar de júnior, després d’una selecció en format de concentració al més pur estil de concurs de talents. I després de renovar per córrer el primer any de sub-23, el 2016, m’explicava que Alberto correria amb ells quan deixés el conjunt de Tinkoff. El posterior contracte de Trek, per dos anys, per cert, va fer que tot es precipités. Fins i tot, l’equip de Cassú. “Necessitava canviar d’aires”, assenyalava el bordilenc, sempre atent a la trucada d’aquest diari. “Fa bona pinta, tinc ganes de treballar amb Manolo Saiz. M’agrada la vella escola de bici, bici i bici”, argumentava l’octubre de l’any passat.

“Amb 19 anys t’adones de tot el que ja has perdut i de tot el que encara pots arribar a fer, i jo el que vull és fer bici, però d’una altra manera” explicava aquest febrer, també alliberat: “A mi no m’agrada aquest format. Pensar només en això i viure per guanyar diners, entrenant-me, per exemple, quatre hores un dia i quan arribo a casa haver d’estirar-me i esperar l’entrenament de l’endemà... No m’omple, m’avorreix!”

Que si els joves, les generacions... I l’extrem esquerrà del Barça d’handbol retirat aquest estiu abans dels 30? Joan Saubich (Sarrià de Ter, 1989). Recuperin-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)