Opinió

El Barça és de tots

El nostre club era, i vull creure que és o tornarà a ser, un espai d’unió on el respecte per les diferències ens fa més grans

D’un temps ençà he escoltat i llegit gent (socis, no socis, periodistes i tertulians de tota mena) parlar de la poca implicació del Barça en la situació actual de Catalunya. Que si no s’ha sabut estar a l’altura, que si el Barça hauria de prendre posició clarament a favor d’una opció en detriment de l’altra, que si hauria de posar diners, que si hauria de posar els mitjans per utilitzar la seva influència o deixar que els equips poguessin ser els ambaixadors d’una de les opcions. Sota el meu parer, tot això que es diu és forçar el Barça a situar-se fora de joc, si em permeteu el símil futbolístic.

El primer de tot, i que hauríem de començar a entendre, és que el Barça és un club en què conviuen, i han conviscut durant tota la seva història, persones amb diferents sensibilitats, diferents pensaments, diferents ètnies, diferents orígens, diferents posicions polítiques, etcètera. Aquestes diferències ens han ajudat a fer-nos forts i a fer arribar la imatge del Barça com la d’un club integrador, generós i molt humà. Sí, realment ens ha fet molt grans, i és un fet diferencial. Aquestes meravelloses diferències es trobaven cada diumenge al camp, al bar o a casa, amb l’objectiu de gaudir tots plegats d’un fet que ens uneix, el Barça i l’esport. Malauradament, l’actual clima que vivim està influint negativament en tot plegat. El Barça ha tingut sempre un efecte de desconnexió i ens ajudava a desfogar-nos cridant a favor dels nostres equips i gaudir, com si estiguéssim al camp, dels triomfs del Barça. El nostre club era, i vull creure que és o tornarà a ser, un espai d’unió on el respecte per les diferències ens fa més grans com a club i com a persones. El Barça és de tot el barcelonisme, no només d’una part. Això val en ambdós costats de la balança política actual. Ens representa a tots amb independència del que pensem o d’on siguem. I això és, sota el meu parer, inqüestionable, i m’atreviria a dir que si no fos així, el Barça deixaria de ser el que és per convertir-se en una altra cosa que molt probablement no ens representaria.

Els barcelonistes estarem d’acord que el Barça ha de transmetre legalitat, respecte, justícia i igualtat, aspectes clarament humans i que formen part de la pràctica esportiva. Però mai pot definir-se en cap sentit polític perquè deixaria part de la seva essència, fortalesa, filosofia i propòsit. Deixaria de ser el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)