Opinió

Deures d’estiu

Dues baixes podrien fer caure els aficionats en una gran desil·lusió en un moment socialment complicat i crucial per al club

Els aficionats de l’Espanyol tenen coll avall des de fa setmanes que Gerard Moreno canviarà d’aires aquest estiu. El club no ha reconegut encara oficialment i de manera textual que l’han de vendre per quadrar els comptes, però sí que per les declaracions del director general esportiu i del nou director general corporatiu sembla força clar que la seva no continuïtat és inevitable i que la seva sortida és qüestió de temps.

És obvi que el dia que es confirmi la seva marxa serà una immensa decepció per a tots els seguidors periquitos mancats els últims anys de líders com ell amb els quals identificar-se, i més si tenim en compte que aquests són fets a casa i porten el club ben endins. Cada cop és més complicat en el futbol professional trobar jugadors d’aquesta mena, i en aquest sentit serà una gran pèrdua.

I en el vessant esportiu, no cal ni dir-ho. Gerard ha demostrat, especialment aquests dos últims anys, que és un jugador completíssim no només en l’aspecte golejador, sinó també en la faceta de generador de joc i de treball col·lectiu.

És per tot això que al club són conscients que trobar-li un substitut és una de les empreses més importants i delicades que tenen ara mateix en la parcel·la esportiva. No és fàcil trobar un jugador que s’acosti a les seves prestacions o que, com a mínim, s’acosti al seu perfil futbolístic, però sembla clar que els pocs diners que l’Espanyol podrà invertir en aquest mercat han d’anar destinats en bona part a trobar-li un bon relleu.

Gerard Moreno era ara mateix, juntament amb Sergi Darder, David López i Diego López, una part important de la columna vertebral sobre la qual s’havia de construir l’equip de la pròxima temporada. Sense el de Santa Perpètua, estaria bé que el club intentés retenir, en la mesura que fos possible, la resta de puntals, tot i que de pretendents no els en falten, com ja ha quedat clar en el cas de David López.

Aquesta feina, a banda de trobar un substitut de Gerard Moreno, és l’altra gran tasca que espera a la direcció esportiva aquest estiu. Una baixa tan sensible fa mal. Dues podrien fer caure els aficionats en una gran desil·lusió en un moment socialment complicat i crucial per al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)