Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

Massa emocions

1.

ENTENEU
, com molta gent del bàsquet, que, tot i la victòria d'ahir a la matinada, Pau Gasol hagi decidit no anar al mundial de bàsquet de Turquia que es juga al setembre? No heu vist Gasol un punt per sota físicament del que és habitual, tot i els imponents set partits en global que ha fet?

2.

TOT I AIXÒ
, no creieu que és molt bèstia que Pau Gasol hagi aconseguit un segon anell de campió de l'NBA en només dos anys amb un últim quart portentós en què va demostrar per què en l'actualitat és el millor jugador d'Europa i un dels més grans del món? On es posarà a partir d'ara els anells l'entrenador dels Lakers, Phil Jackson? Després d'obtenir ahir el seu onzè anell, se l'incrustarà als dits dels peus?

3.

NO OBSERVEU
una evident metamorfosi en les informacions fetes des de Madrid sobre la selecció espanyola de futbol, que comencen amb un excés d'eufòria (qualsevol qualificatiu és minso), segueixen amb la gran patacada (Suïssa), continuen amb una crítica ferotge de curta durada, tenen un episodi de renovació d'adrenalina i èpica i s'acaba dient que la derrota podria tenir efectes molt positius pel futur?

4.

QUAN ARA
es diu des de la capital espanyola: «És que no es pot jugar contra un equip que només juga a la defensiva i a tancar-se», se'ls ha d'enviar el DVD del Barça-Inter de Milà amb el joc de José Mourinho i els comentaris que ells mateixos feien, com ara aquest: «És una manera també de jugar a futbol.»?

5.

COM
es pot explicar el nivell altíssim que ofereix cada partit que juga tant amb el Barça com amb la selecció argentina Leo Messi? Hi ha alguna explicació física i esportiva per aguantar a aquest mateix nivell durant tant de temps seguit? Estem d'acord que, fins avui, és el millor jugador, amb diferència, del mundial?

6.

QUÈ
té Maradona que el fa un ésser tan especial com estrany? El pentinat que s'ha fet per a aquest mundial és una aposta perduda o un mal dia de la perruquera? I els vestits utilitzats per a la ocasió són d'oferta?

7.

QUANTS
anys fa que Anglaterra no té un porter que tregui una nota alta? Com és possible, malgrat tot, l'acarnissament indecent, insuportable i injustificable de la premsa anglesa contra el porter Green pel seu terrible error contra els Estats Units? No és impresentable també la bestiesa aquesta de la relació causa-efecte entre Iker Casillas i la reportera de Tele 5 Sara Carbonero, tot i l'evident morbo que aixeca que ella l'entrevisti a ell... Aviam què?

8.

OVACIONEM
una setmana i un dia després, l'organització fins ara del mundial de Sud-àfrica amb uns estadis magnífics, que voregen el ple en cada partit, un públic entregat i cap incidència destacada, llevat d'aquests estris del dimoni que es bufen? És normal elevar a gran notícia quatre robatoris a quatre llocs puntuals del mundial? És que a la resta del món no hi ha lladres?

9.

CAL
una roda de premsa, només una, amb claca, aplaudiments, ovacions de molta gent (socis i gent de l'entorn) de Sandro Rosell com la de dilluns passat al migdia a la seva seu, l'única que ha fet fins ara? Com és que Rosell no va donar cap entrevista a la televisió del Barça malgrat la magnífica cobertura (i imparcial) feta diumenge al vespre?

10.

ARA QUE
la moda del Twitter està cada cop més instaurada –en què cal aplaudir, per exemple, el motorista Jorge Lorenzo, que el fa funcionar a tot drap amb els seus seguidors–, quan trigaran la majoria d'esportistes a tenir-ne un? Com és possible que Vicente del Bosque no deixi utilitzar aquesta xarxa social als jugadors de la selecció espanyola de futbol, com si fossin criatures?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.