Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

El mundial és així

1.

ARA QUE
la selecció espanyola ha acabat la primera fase del mundial, algú veu que fins ara les prestacions de l'equip de Vicente del Bosque han estat per sota del que s'esperava? Estem d'acord que ens esperen uns vuitens magnífics com l'Alemanya-Anglaterra, l'Argentina-Mèxic, l'Espanya-Portugal i el Xile-Brasil? O, fins i tot, veure el poder nord-americà avui amb els Estats Units-Ghana?

2.

QUANTS
catalans preferiran dimarts de la setmana que ve Cristiano Ronaldo a Xavi, Pepe a Gerard Piqué o Simão Sabrosa a Villa? No és curiós (i hauria de fer pensar també molta gent nacionalista espanyola) que hi ha una part de catalans que dimarts preferirà un equip amb Cristiano Ronaldo i Pepe a un altre en què hi ha Piqué, Iniesta, Xavi, Busquets, Puyol, Capdevila, Cesc, Villa...?

3.

VA SORPRENDRE
a algú l'empat d'ahir entre els germans de Portugal i el Brasil que els va classificar tots dos per als vuitens de final? Ningú va interpretar a l'estadi el «que es facin un petó» amb versió vuvuzela tenint en compte que el resultat va ser escandalós?

4.

NO INTERPRETEU
com a impresentable l'actitud de Luis Aragonés que fa de comentarista d'Al-Yazeera? Li cal al Sabio de Hortaleza opinar d'una manera barroera i crítica com si estigués permanentment dolgut i emprenyat amb el món? Per cert, com és possible que Marcelo Bielsa marxés de l'Espanyol com ho va fer quan està demostrant que és un crack de la gestió de les plantilles allà on va?

5.

QUÈ
dirà el madridisme si el màxim golejador del mundial és David Villa i el millor jugador Leo Messi, fets tots dos possibles, ja que fins avui és així? Queda algun dubte que el fitxatge de l'asturià pel Barça s'ha fet amb un any de retard?

6.

CAL SER
un gran estudiós per observar que les seleccions de les grans lligues europees en què més competència hi ha estan sotmeses a un fracàs o a moltes angoixes per classificar-se? Itàlia, França, Anglaterra i Espanya en són els principals exemples. No és evident que la selecció espanyola no està fina per la quantitat indecent de partits, i tots de gran nivell, que té la temporada? Quantes seleccions d'aquest mundial de Sud-àfrica es classificarien per a la Champions, per exemple, en la lliga espanyola?

7.

COM
és possible que, segons l'agència de viatges de la selecció espanyola de futbol, més del 60% de familiars de l'expedició de l'equip de Vicente del Bosque han desistit d'anar a Sud-àfrica per «por a la seguretat»? Com es pot ser tan curt de gambals?

8.

NO US
sembla Fabio Cannavaro un exhibicionista? Heu vist les fotografies en diversos diaris dels darrers dos partits de la selecció d'Itàlia? La primera amb el capità entrant al vestidor només amb calçotets després de l'empat contra Nova Zelanda i la segona, després de quedar eliminats contra Eslovàquia, ensenyant musculatura sense samarreta davant de les càmeres caminant en una sospitosa solitud? Cal sempre mostrar a la ciutadania que treballes tant el tren superior com l'inferior?

9.

NO ÉS
terrible per a un país que el cap de l'oposició Mariano Rajoy hagi de dir públicament que «si Espanya queda eliminada del mundial no serà per culpa de Sara Carbonero»? Com és possible que aquesta sigui una preocupació? Ningú no pensa en la mateixa parella, que deu estar al·lucinada amb aquesta absurda i ridícula polèmica?

10.

I UNA ÚLTIMA
pregunta més enllà del mundial de futbol: algú va escoltar la sensacional resposta de l'expilot Randy Mamola al comentarista de TVE Ángel Nieto durant la transmissió del Gran Premi de Silverstone el cap de setmana passat, quan aquest últim, mig en broma, mig seriós li va preguntar: «Com és que, després de tant temps vivint a Sitges, encara no parles bé el castellà? i Mamola li va respondre: «És que Sitges és Catalunya»?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)