Opinió

LA ZONA AMPLA

XEVI MASACHS

L'alternativa a un mal negoci

Arraconat durant un mes del primer pla futbolístic com tots els que no són a Sud-àfrica, l'actual no sembla precisament el moment Ibra. No ser en l'aparador del mundial és només un altre obstacle, un més, per resoldre el futur de Zlatan Ibrahimovic. Un any després d'un traspàs amb molts zeros i d'haver provocat més dubtes i decepcions que no pas bona sintonia amb el Barça, és improbable que se'l pugui col·locar en un altre lloc. Primer, perquè no se'l pot regalar després d'haver pagat tants milions. I segon, perquè són comptats els clubs que poden assumir un traspàs i la seva fitxa. Només algun club de l'elit desesperat o un propietari ric amb ànsia de protagonisme es podria embolicar en una operació així. Posats a fer pronòstics, és més fàcil imaginar que si hi ha algú amb diner fresc per gastar, ho faci il·luminat per una aparició o confirmació a Sud-àfrica.

Amb males perspectives per fer-hi negoci, el Barça faria bé de replantejar-s'ho i quedar-se'l, que tampoc és cap saldo. No estem parlant de col·locar Keirrison, Cáceres o Henrique, i segur que més d'un club potent el rebria amb els braços oberts a preu de jugador menor. I el que menys sentit tindria encara seria una cessió, alternativa que ja s'ha començat a debatre. Cedir un dels jugadors més ben pagats del món? Per què? Per fer-se'n creus si el suec no para de marcar gols? Per lamentar que perdi valor si les coses no li van bé? No val la pena.

Fa només un any, a molts ens queia la baba pensant en Ibrahimovic de blaugrana. I més d'un partit és capaç de solucionar, ja sigui formant una davantera per fer tremolar amb Messi i Villa o bé com a recurs si van maldades, si és que s'adapta al rol. Qui sap si la paciència, encara que sigui forçada, acaba sent bona –com va passar amb altres blaugrana que no van rendir en la primera temporada– i el davanter es torna a revalorar. Agradi o no, ara mateix fa tota la pinta que, d'entrada, la presència d'Ibra serà un problema, un maldecap, ja durant la pretemporada. Si Guardiola és capaç de resoldre'l, o com a mínim de demorar-lo com va fer amb Eto'o, aconsegueix activar el suec –gaire sencer i animat no deu estar després del final de temporada que ha viscut, de l'arribada de Villa i del debat constant que està generant la seva continuïtat– i convertir en positivisme un assumpte carregat de males vibracions, doncs un altre mèrit enorme per afegir a la col·lecció del tècnic. Costarà, però s'hauria d'intentar. De regalar-lo, ja hi serem a temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)