Editorial

L’EDITORIAL

Si l’esportista no s’escapa de la sisena onada, l’esport tampoc

Després de mesos de relativa tranquil·litat, la Covid-19 torna a impactar amb força en el nostre entorn i, per tant, també en l’esport. A diferència de les onades anteriors, socialment assumim amb menys trasbals unes xifres de contagi que, dotze mesos enrere, haurien acabat amb el confinament complet i estricte de tota la població. Ens sentim protegits per l’efecte d’una vacunació que, paradoxalment, està fent figa en el segments de població d’entre 50 i 70 anys perquè de les segones dosis ja en fa sis mesos i l’efectivitat ha caigut justament en franges d’edat ja vulnerables. La tercera dosi ha arribat a temps per la gent més gran, però per a la resta arriba tard.

Que la protecció contra el SarsCov-2 sigui la millor des l’inici de la pandèmia no elimina la sensació que s’està gestant una tempesta perfecta: temperatures baixes, variant Òmicron que s’estén com la pólvora i és extremadament més contagiosa i falsa sensació de seguretat per la vacunació i la implantació del certificat covid.

El Madrid ha reconegut set positius, sis jugadors i el fill d’Ancelotti, que forma part del cos tècnic. El Bàsquet Manresa en declara sis i el Barça ha hagut de deixar Hayes a Grècia perquè faci l’aïllament allà. S’ha suspès el Barça-Manresa de diumenge a l’ACB, l’Oviedo-Bàsquet Girona de LEB Or i està per veure què passa amb el Madrid-Cadis demà passat. En les pròximes setmanes tornarem a assistir a un degoteig de suspensions d’activitat esportiva per contagi dels protagonistes i pel confinament obligatori dels contactes estrets de casos positius, encara que estiguin vacunats. Aquesta mesura –aprovada aquest mateix matí–, si s’apliqués als casos actuals del Madrid, el Barça, el Manresa o l’Oviedo, determinaria el confinament obligat de les plantilles i la suspensió automàtica dels seus partits. De moment, ningú amb atribucions en el govern ha acabat de plantejar restriccions d’assistència de seguidors als recintes esportius –la comunitat mèdica no pensa ben bé el mateix– però experiències anteriors ens han de posar en guàrdia perquè si el ciutadà no té un comportament individual responsable –i fa setmanes que no el té– ni l’oci ni l’esport ni la majoria d’activitats sortiran indemnes d’un gener que tornarà a ser dur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)