Opinió

Si fos tan fàcil, seria futbol

Rudy Fernández (1985), capità de la selecció espanyola, apareixia després de l’anunci de Ricky Rubio (1990) a partir del qual aturava l’activitat professional per cuidar la seva salut mental. L’escorta lamentava no haver-se adonat del mal tràngol que passava el seu amic, amb qui convivia en la preparació per al mundial.

L’anunci el difonia la FEB, la mateixa que assegurava desconèixer els mètodes de Lucas Mondelo (1967), a qui va destituir fa dos estius quan no passava dels quarts a l’Europeu que es feia a València ni als Jocs. L’endemà, en una entrevista a El País, Marta Xargay (1990) l’acusava de causar-li un trastorn de la conducta alimentària (TCA) i la federació espanyola feia costat a la gironina, retirada aquell estiu després del primer dels tres anys que havia signat amb l’Uni. Anna Cruz (1986), ara al Barça CBS i que també va tenir el tècnic de l’Hospitalet al Dynamo de Kursk, amb qui les dues van guanyar l’Eurolliga el 2019, s’afegia a les acusacions, i la demanda de Mondelo per difamació era desestimada l’estiu passat.

El tècnic havia accedit a l’absoluta el 2012 després de guanyar els cinc títols possibles amb l’Avenida –hi havia Xargay– en dos anys i va guanyar tres ors europeus –set podis internacionals–. Rubio i Xargay, embarassada i que tindrà el segon fill amb Breanna Stewart, cadascun en la seva dimensió, van tenir una ascensió meteòrica en plena adolescència i les seves carreres han tingut finals precipitats, cosa que evita Marc Gasol. No és fàcil. Si ho fos, seria futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)