Opinió

Les vam veure

La WNBA pot tenir campió la matinada de demà a dijous, si Las Vegas Aces aconsegueixen la victòria a Nova York per primer cop aquesta temporada. El guanyador de l’últim anell va perdre diumenge per 87-73 el tercer partit de la final, al millor de cinc i que a tot estirar s’acabarà divendres a Nevada. La lliga professional nord-americana és a l’estiu i podíem veure’n les figures a Europa. Per això coneixem, i hem vist en directe, Chelsea Gray –es va torçar el peu en el tercer partit– amb l’Uni el 2015 i la temporada 2020/21, on va alçar un títol FEB en cada etapa (supercopa i copa) sent-ne la MVP. O Breanna Stewart, la millor l’any passat de la WNBA i l’Eurolliga, i Jonquel Jones a Fontajau quan l’Spar disputava la màxima competició europea. Les dues van ser determinants amb 20 punts i 12 rebots i 27 i 8, respectivament, en un Barclays Center (aforament de 19.000) ple. Fins i tot Becky Hammon, entrenadora de les Aces, va jugar la Lliga Femenina el curs 2009/10 amb el Ros.

El conveni acordat el 2020 dificulta el que anomenen overseas i, per exemple, Kelsey Mitchell no disputaria la final de la lliga si l’equip de Laura Antoja s’hi classifiqués per primer cop des del 2019 –la va guanyar–. Si ho hagués fet el curs passat Brittney Sykes no hi hauria estat quan, a Turquia, que va tenia els dos finalistes de l’Eurolliga –Gray al Çukurova i Stewart al Fenerbahçe–, ja estaven. La dona de Marta Xargay és una de les fundadores d’Unrivaled, del gener al març, amb 3x3 i habilitats. I aquí direm que les vam veure jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)