Opinió

Amb Pedri s’ha de millorar

Fent una mirada ràpida al panorama del Barça, es pot dir que no està en una situació dolenta. Lidera el grup de Champions League amb ple de victòries i molt malament ho hauria de fer per no ser en els vuitens de final; en la lliga, és a quatre punts del lideratge, que ocupa el Girona, i a dos punts del Madrid, i en la copa encara no ha arrencat. Per tant, és viu, ben viu, a tot arreu. El problema, però, és el que transmet l’equip futbolísticament. Al conjunt orientat per Xavi li continua costant imposar-se en el joc als rivals, ser constant i generar volum ofensiu amb continuïtat. La realitat és que va molt just, ja no només per l’últim partit disputat, al feu de la Real Sociedad, en què va guanyar (0-1) de miracle, sinó per tot el recorregut des que va començar el curs. Sensacions a banda, hi ha una dada força explicativa: el Barça ha disputat quinze enfrontaments aquesta campanya i en tretze dels quals ha arribat al minut 90 amb el partit obert (empatats o guanyant amb un gol de diferència). I més: en la lliga, l’equip culer ha guanyat vuit duels, cinc dels quals marcant la diana de la victòria a partir del minut 80. És evident que el conjunt no acaba de rutllar, però ara rep un element per a l’esperança: Pedri. El canari, que ha estat dos mesos i mig de baixa, només havia pogut jugar dos d’aquests partits abans de tornar aquest dissabte i ara Xavi el recupera. El dorsal 8 és un jugador estructural en l’engranatge i el que necessita el mig del camp per carburar. Un migcampista fet per jugar a allò a què aspira l’entrenador blaugrana. S’associa, temporitza, sap rebre entre línies, es gira, té última passada i arriba a l’àrea rival. Amb ell, el Barça només pot millorar.