Opinió

Vinícius és un pallasso (del club de Trump i Sílvia Orriols)

El pallasso és un actor que dedica la seva labor artística a treure un somriure al públic, però alhora pallasso es pot fer servir com a atribut pejoratiu per referir-se a una persona irresponsable, sobreactuada, sense seriositat moral, a qui no pots confiar res de la teva vida perquè pateix de ximpleria ètica. Per tant, Vinícius és un pallasso, i no de la família d’en Tortell Poltrona sinó del club de Donald Trump o la Sílvia Orriols, o sigui, no del pallasso que t’intenta extreure una estona dels problemes de la realitat, sinó del pallasso que manipula la realitat per fer-te viure dins una mentida: Un pallasso sense el nas vermell ni la cara pintada.

Així doncs, ahir va arribar una nova actuació del pallasso Vinícius, plorant davant la premsa per fabricar una de les escenes estrella del seu documental de Netflix que li servirà bàsicament per erigir-se a si mateix com a marca, o sigui, si es fan samarretes amb el rostre del Che Guevara com a símbol del contrapoder, aquest personatge aspira a crear productes amb el seu gest perquè la gent pagui una pasta per lluitar contra el racisme: Neoliberalisme de nivell bàsic per enriquir-se fins a la fi dels dies en nom d’una causa justa. Jesse Owens s’hi va jugar la vida, i Vinícius n’està fent un negoci.

A partir d’aquí, d’acord que som imbècils del tot perquè vivim a un país en què es van convocant eleccions per benefici de la classe política i nosaltres continuem preocupats per on anirem de vacances el pont de maig, però escolta, hi ha una diferència entre ser imbècils i ser idiotes, o sigui, l’imbècil és conscient de l’engany però el deixa passar perquè a vegades la vida no dona per la lluita familiar, laboral, i a sobre la política; però ser idiota és sinònim d’incapacitat de veure la realitat en les seves tangents més bàsiques, i el pallasso de Vinícius ens tracta d’idiotes absoluts. Per això s’ha de dir prou a persones execrables com ell, perquè egòlatres megalòmans com Vinícius no fan el món millor, al contrari, el converteixen en un espai nauseabund on resulta difícil respirar amb normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)