Opinió

El premi a una gran carrera

Marcel Granollers és història viva del tennis català. El barceloní, als 38 anys, ha vist per fi recompensat tot el seu esforç i dedicació a aquest esport. Després d’una carrera de vint anys, plena d’obstacles i dificultats, dilluns passat es va enfilar fins al primer lloc del rànquing mundial en la modalitat de dobles, juntament amb la seva parella inseparable des de fa uns anys, l’argentí Horacio Zeballos. D’aquesta manera, Granollers s’ha convertit en el quart català en tota la història a assolir aquesta fita, després de Joan Gisbert, Manuel Orantes i Emilio Sánchez Vicario, l’últim d’arribar-hi (1989) i el primer a fer-ho després de la creació de l’ATP. Precisament, a la pista de la seva germana Arantxa, en el Masters 1000 de Madrid, Granollers va emular el seu compatriota després de superar en els quarts de final el duet format pel monegasc Hugo Nys i el polonès Jan Zielinski (4-6, 6-2, 16-14), en un duel agònic i que és una clara mostra de tot el que ha hagut de viure per arribar al cim: perseverança, esforç, compromís, refer-se de cops durs –cinc finals de Grand Slam perdudes– i continuar endavant.

Marcel no ha tingut la repercussió mediàtica de Marc López, pel seu títol a Roland Garros i l’or olímpic amb Nadal, però la seva aportació a la copa Davis i la seva regularitat i constància en el circuit l’han situat ara en un lloc privilegiat. Un privilegi que s’ha guanyat a pols. Proper objectiu: Jocs Olímpics de París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)