Opinió

A PEU DE PISTA

XAVIER AGUSTÍ

Descentralitat poliesportiva

A

ra que Barcelona ha pres un nou impuls en el seu afany per organitzar grans esdeveniments seria bo recordar el potencial poliesportiu repartit arreu de Catalunya, simbolitzat especialment en la tradició i la força dels clubs. Tampoc ho descobrirem ara. La major evidència d'aquest fet va ser la creació de les diverses subseus durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92. Tot i el pes lògic de la capital catalana a l'hora d'organitzar grans campionats internacionals, no cal oblidar que en altres indrets continuen apostant fort per impulsar els esports que per algun motiu els són més pròxims. La llista d'exemples és llarga. A vegades va lligada a la pròpia fesomia de la població i el seu entorn. Seria el cas de Banyoles, on s'acaba de celebrar el mundial de piragüisme, o de la Seu d'Urgell, que l'any passat va ser l'escenari de la modalitat d'eslàlom d'aquest mateix esport. Òbviament, també de l'estació de La Molina, que a principi d'any concentrarà els millors especialistes del món de surf de neu i que s'ha de convertir en un escenari fonamental en les futures aspiracions de Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics d'hivern del 2022.

L'Estat espanyol ha estat escollit per organitzar el mundial d'handbol del 2013. Barcelona en serà una de les subseus, però ho serà també Granollers, com no podia ser d'una altra manera tenint en compte el pes històric i la tradició d'aquest esport a la capital vallesana. Al Vallès Occidental i, concretament, a Terrassa, l'esport que mana és l'hoquei sobre herba. A final de mes, del 29 al 31 d'octubre, el camp de l'Atlètic serà una de les seus de la primera fase de l'Eurolliga, la màxima competició europea de clubs. A més del conjunt amfitrió i del RC Polo de Barcelona, hi haurà equips d'Holanda, Anglaterra, Bielorússia, França, Escòcia, Polònia i Irlanda. Un altre club de la ciutat, el CD Terrassa, el degà de l'hoquei sobre herba estatal, acaba de presentar tot el programa d'actes per commemorar el seu centenari, en què també es farà un torneig europeu d'escoles d'hoquei. A l'altra cocapital del Vallès Occidental, a Sabadell, s'acaba d'estrenar l'anhelat pavelló cobert d'atletisme, una joia arquitectònica llargament reivindicada pels atletes del país. A més de les competicions catalanes i estatals que s'hi puguin celebrar, l'alcalde ja ha manifestat el desig d'organitzar-hi un campionat d'Europa. Una altra de les grans aspiracions de l'agenda esportiva de Catalunya pels pròxims anys és la candidatura dels Jocs dels Mediterrani de Tarragona 2017. Són només uns exemples d'allò que s'anomena la vertebració del país. En aquest cas, també des de l'esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)