Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

Breus balanços

1.

ON ÉS
Sandro Rosell? És la pregunta que més em volta pel cap aquests 100 dies més 1 de presidència del Barça. Tot i que hem de respectar la decisió que ha pres, el Barça ha passat de la incontinència verbal al silenci més radical. Voleu dir que cal quan no hi ha un portaveu habitual? No aniria bé que en moments puntuals el president Rosell sortís a dir alguna cosa? És raonable que llavors per Nadal torni a obrir l'aixeta de les entrevistes i que torni a parar al gener?

2.

APLAUDIM
que, com ja va passar el primer any de Joan Laporta, tothom remi a favor de la junta directiva actual i, fins i tot, els qui van ser candidats no hagin obert la boca: ni Marc Ingla, ni Jaume Ferrer, ni Agustí Benedito? Sabíeu que Ferrer, a qui és habitual veure al seu seient de la tribuna del Camp Nou, ha perdut uns quants quilos des que va deixar de ser candidat fins ara?

3.

COMPARTIM
que el millor de la junta de Sandro Rosell és visualitzar una època de no disbauxa econòmica, racionalització aparent de recursos i cohesió al voltant del president; i el pitjor, la gestió de la crisi amb Johan Cruyff, les filtracions lamentables a la premsa de Madrid de la due diligence i una perceptible obsessió amb Joan Laporta? Per cert, cal que el portaveu Freixa digui que no publicaran la due diligence quan algú o alguns ja l'han anat filtrant en fascicles col·leccionables?

4.

ES POT SER
més intolerant, més irracional, més inculte i més rupestre que Sergio Ramos per l'actitud que va evidenciar abans-d'ahir en la roda de premsa amb Gerard Piqué a Salamanca? No és el català un idioma oficial de l'Estat i, a més, el defensa del Barça diu que, si ho volen els mitjans, traduirà la resposta al castellà?

5.

NO ÉS
molt pitjor la reacció dels mitjans que estaven en la roda de premsa de Salamanca, que comencen a riure pel que diu, seriós (no ho oblidem) Sergio Ramos? Tampoc entenen res o senzillament són dels que riuen les gràcies a tots els futbolistes de la selecció d'Espanya? Ho ha arreglat tot amb una piulada al Twitter dient que l'hem malinterpretat i amb una foto abraçat a Piqué? Ja està?

6.

SABEU
que Sergio Ramos és un dels que m'asseguren que menys li agrada l'excel·lent imitació que fa d'ell Jordi Ríos al Crackòvia després de veure's al Youtube? Veurem un gag de Ramos al Crackòvia d'aquí a deu dies? Recordem que el programa d'humor també s'emet aquest dilluns, però és una repetició dels millors moments, ja que aquest cap de setmana no hi ha lliga.

7.

ALGÚ
pot explicar com és que el president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, no ha estat sancionat després de dir que Clos Gómez era «un àrbitre de regional preferent»? És perquè, efectivament, Sánchez Llibre no va mentir? Com és que, després de comprovar gràcies a la televisió que Pep Guardiola no va mentir, només se li ha reduït la sanció econòmica i, en canvi, al president de l'Espanyol ningú no li diu res? No és tot plegat una ridiculesa que confirma la desgràcia dels comitès?

8.

SABÍEU
que Pau Gasol va demanar al seu amic Adrià Marín, primer de cuina del restaurant Drolma de Barcelona, una taula per a catorze al restaurant Petit Comitè de Fermí Puig del passatge de la Concepció, on van sopar dimarts a la nit tots els jugadors dels Lakers de Los Angeles? Sabeu què va demanar Gasol de menú? Menjar català: pa amb tomàquet, costelles de xai, croquetes de rostit... Va ser un èxit.

9.

PER QUÈ
hi ha gent que s'emprenya quan es diu que la victòria del Barça contra Los Angeles Lakers és una «històrica costellada»? Passa alguna cosa per dir que hem d'ovacionar el meravellós partit del Palau Sant Jordi però que, com molt bé encertava a dir l'entrenador blaugrana, Xavi Pascual, després del partit: «És una gran victòria però anecdòtica»?

10.

ÉS
mèdicament acceptable que el pilot vallesà Dani Pedrosa pugui competir en el pròxim gran premi després de ser operat d'una fractura a la clavícula? No pot tenir seqüeles a curt, mitjà o llarg termini? No és molt salvatge?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)