Opinió

NOMS PROPIS

XAVI TORRES

El poder de la banqueta

1. Real Madrid

És el líder perquè en aquests moments de la temporada té un punt més que el Vila-real i el Barça i perquè, segurament, ha estat el millor en aquestes vuit jornades. Ara bé, com els títols es decideixen d'aquí a molts mesos, se'ns plantegen tota una sèrie de dubtes sobre com acabarà tot plegat. Per exemple, seran capaços Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Xabi Alonso, Özil, Khedira, Di María, Ronaldo i Higuaín de jugar tota la temporada al mateix nivell físic? I dic aquests perquè com que Mourinho ha apostat per ells i per a tots els partits, com que la majoria han jugat el mundial i tots els futbolistes (fins i tot CR7) són mortals, fa la sensació que, amb perdó, hi haurà un moment que el rendiment dels onze magnífics de don José baixarà. Serà el moment dels suplents. I aleshores, què?

2. Profunditat

Tota la pretemporada ha girat sobre aquest terme, sobre la amplitud de la banqueta de Mourinho, enorme, i la de Pep Guardiola, escassa. Potser pel que fa a efectius, la diferència és evident però, de què val tenir una llista inacabable de noms si l'entrenador no hi compta? Parlem de la lliga: Albiol, Dudek i Mahamadou Diarra, 0 minuts; Granero i Pedro León, 0 titularitats; el gran Benzema, 1 partit en l'onze inicial, i Lass Diarrà, dos. D'entre els suplents, només Arbeloa va entrant... Arriba la copa contra el gran Múrcia de segona B i fan el ridícul. I què volen? Cap jugador pot rendir res sense ritme, per més estrella que sigui. I el ritme només es guanya jugant. Estaran a punt quan se'ls necessiti per a les grans ocasions? I motivats després d'haver estat exclosos permanentment?

3. Planter

L'aposta del Barça és diferent. Guardiola prefereix un equip amb pocs efectius per donar vida a tothom. Excepte Pinto i Jeffren, la resta dels jugadors són importants. Més o menys, tots apareixen. I quan hi ha absències per lesió o sanció, el tècnic de Santpedor utilitza els jugadors del filial. Ja han debutat Miño, Muniesa, Fontàs, Bartra, Oriol Romeu, Jonathan dos Santos, Thiago i Nolito. I oi que tots ens han semblat bons? Oi que tots han rendit i ens han semblat opcions claríssimes de futur (encara que no tots arribaran a la primera plantilla)? Oi que sí? Per què? Per tres motius: perquè el sistema els ajuda, perquè tenen el ritme de competició guanyat i perquè la motivació de l'ascens és brutal. La banqueta és activa. Estaran a punt quan se'ls necessiti per a les grans ocasions? Per cert, pel que fa als joves, Mourinho només ha fet debutar un nano del filial, Juan Carlos Pérez, 9 minuts contra el Deportivo. Gran confiança...

4. Cesc

I dit això i convençut de l'exposició, si pot ser, amb vista a l'any que ve, que els dirigents fitxin Cesc i algú més que ajudi el primer equip cada dia, cada entrenament, cada partit. Simplement es tractaria de no radicalitzar el plantejament de Guardiola: els nanos del B són molt bons i l'experiència de la segona divisió A és important però la lliga i la Champions són exigents.

Dani Alves
cansa veure'l córrer...
«El Barça és tan gran que no té memòria»
Doncs continuem guanyant! I així no ens hem de recordar del passat!
José Mourinho
davant el mirallet màgic
«Si no guanyo jo la Pilota d'Or dels entrenadors, no la guanyaré mai»
Ai com el mirall digui que l'ha de guanyar Guardiola!
Nazario Luque
dibuixant i fotògraf
«És Messi qui hauria de sortir de la catedral en un Barçamòbil»
Quanta raó, per Déu!
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)