Opinió

DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

1

desembre

La TDT és una bomba

Hi ha comunicòlegs experts que es queixen de la TDT. És un caos que ni el controlador més expert (no l'aeri, sinó el del comandament a distància) és capaç d'ordenar des del sofà. De vegades, com per art de màgia, tot té sentit. Gràcies a TV3, canal 33, Esport 3, Barça TV, Canal Plus Liga i no Liga, Gol T, la Sexta 1, 2 i 3, Marca TV, els canals d'alta fidelitat, RAC 1, Catalunya Ràdio i emissores germanes i, evidentment, les tertúlies dels homes de Cromanyó hem pogut reviure una dotzena de vegades, com a mínim, el 5-0. Encara poc, em direu amb tota la raó. Però estem avançant en la bona línia.

4

desembre

Aena

Avui ha faltat poc perquè en aquell despatx de Madrid tornessin a obrir les ampolles de cava, com aquell dia que el govern espanyol va tombar el traspàs dels aeroports a la Generalitat. Admetem-ho: l'estratègia perquè el Barça perdés el partit al camp de l'Osasuna ha estat brillant, però al final se'ls ha vist el llautó blanc.

5

desembre

A les barricades

Venc la meva solidaritat amb el col·lectiu dels controladors aeris per una quantitat raonable; posem-hi el cinc per cent del seu sou anual. Fan falta intel·lectuals influents i incorruptibles (ehem) que defensin amb arguments sòlids i raonats les seves (si paguen, recordo) justes reivindicacions.

8

desembre

Filtracions «wiki»

Espero amb delit quan es revelarà la reunió que va tenir Obama amb l'ambaixador de Ganimedes per preparar la humanitat per a l'arribada dels primers extraterrestres (quin clàssic) i, sobretot, els documents que demostren que el Priorat de Sió és realment una societat secreta i no un vi amb denominació d'origen.

9

desembre

Macabra coincidència

El mateix dia que la Guàrdia Civil deté Marta Domínguez, símbol de l'Espanya palentina, Arnaldo Otegi és absolt d'enaltiment del terrorisme. Els militars, quan hagin acabat amb això dels aeroports, que facin el favor d'anar a posar ordre a la justícia.

10

desembre

El mite de Faus(t)

En una coneguda llegenda centreeuropea un bruixot (ara en podem dir mag de les finances) pacta amb el diable per cedir-li la seva ànima a canvi de poder intel·lectual (ara en podem dir poder financer). Això ho he recordat en veure el directiu Javier (amb j no amb x) narrant aquesta mateixa història en clau contemporània.

11

desembre

Els noms de les coses

L'operació Port feia referència als cims que pugen els ciclistes i l'operació Llebrer a l'activitat més clàssica dels atletes: córrer. Amb tot, l'esport espanyol tem ara la pitjor operació de totes: l'operació «Feliz Navidad». A qui podria fer referència?

12

desembre

El llegat

Catalunya, finalment, pinta alguna cosa en el concert internacional. Els Estats Units ens consideren la principal base del terrorisme islàmic a Occident. Qui dirà ara que el tripartit no va fer res pel país?

13

desembre

Socialisme utòpic

He escoltat Oriol Bohigas parlant del poder de les idees per sobre de la crua realitat i he pensat amb una vella i bella idea que em ronda pel cap. Un Barça amb un milió de socis repartits en cinc continents no necessitaria vendre ni patrimoni, ni jugadors, ni samarreta, ni res.

14

desembre

Dr. Patsy i Mr. Cruyff

Si acceptem el do de la infal·libilitat d'aquest «mite» del barcelonisme, citant Rosell, també hem d'admetre un interessant desdoblament de personalitat a l'hora d'escriure els seus magnífics articles, ara a favor de la publicitat a la samarreta, ara en contra. Material de primera per als acòlits de Sigmund Freud.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.