Opinió

ARRAN DE TERRA

MARC BATALLER

Avui tots amb la selecció

Avui hi ha partit i no pots fallar. Juga la teva selecció, el teu país. Encara que faci fred, encara que et faci mandra pujar fins a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, encara que Hondures sigui un rival de segona fila, encara que estiguis en plenes vacances i amb ressaca, encara que la teva parella estigui farta que cada setmana vegis futbol... no pots fallar.

Aquests últims anys sembla que l'expectació per veure la selecció ha evolucionat com un suflé, que va començar amb una gran empenta i que ha anat minvant. I això no ho podem permetre. El partit d'avui va més enllà d'una simple competició esportiva. No és una costellada com ens volen fer veure des de Madrid. És una reivindicació nacional, sobretot en un moment en què les institucions espanyoles intenten manllevar-nos alguns dels nostres drets més essencials, per exemple la llengua, el nervi d'un país. Avui s'ha d'anar al camp a animar els nostres colors i també el nostre poble.

Totes aquestes connotacions polítiques planaran en l'ambient a Montjuïc. Òmnium Cultural i la Federació Catalana de Futbol tenen previst organitzar una acció conjunta a favor del model català i la immersió lingüística en l'ensenyament després que el Tribunal Suprem hagi qüestionat el sistema actual amb tres sentències que indiquen que el castellà també ha de ser llengua vehicular a l'escola. Serà una manera més de demostrar que el poble català es mobilitza amb les injustícies, com ja va fer durant la superlativa manifestació del 10 de juliol arran de la brutal tisorada contra l'Estatut.

El flamant nou president de la Generalitat, Artur Mas, també té previst assistir al matx, en el que serà el seu primer acte oficial com a màxim mandatari de Catalunya. Una situació simbòlica que servirà per difondre un missatge a la part d'Espanya que ens vol ofegar: la llengua catalana no es toca i la selecció ha de ser oficial.

A aquest panorama nacional, s'hi ha d'afegir l'atractiu esportiu pròpiament dit. Serà el segon encontre que dirigeixi Johan Cruyff al capdavant de Catalunya. Quants països voldrien tenir Cruyff com a seleccionador! El seu primer partit a la banqueta, contra l'Argentina, va acabar amb victòria dels nostres per 4 a 2. I al terreny de joc també podrem trobar jugadors de primera fila com ara Víctor Valdés, Gerard Piqué, Carles Puyol, Sergio Busquets, Víctor Ruiz, Joan Verdú i Fran Mérida, entre molts d'altres. Què més es pot demanar?

Tots som conscients que omplir l'estadi serà molt complicat, tenint en compte que Hondures no és l'Argentina o el Brasil. La federació dóna per bona la xifra de 25.000 espectadors, però s'ha d'intentar superar el llistó, perquè avui hi ha en joc quelcom més que un simple partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)