Opinió

OPINIÓ

JORDI HOMS *

Alguna cosa es mou en el rugbi català?

Sembla que el món del rugbi al Principat comença a desvetllar-se. Dues notícies, de diferent calat, l'estan removent a consciència: d'una banda, finalment la USAP jugarà a Barcelona. És una bona notícia per a tots els aficionats, antics i recents, de casa nostra, i constituirà un autèntic test ser capaços d'omplir l'Estadi Lluís Companys per veure bon rugbi. A diferència d'alguns malastrucs locals, crec que és important, potser imprescindible, que la USAP sovintegi les seves visites al sud (igual com fa el Biarritz a Sant Sebastià). El rugbi és el gran esport invisible de Catalunya i té unes capacitats de creixement notables, olímpicament ignorades per tot quant dirigent esportiu municipal, autonòmic i estatal que es passeja pels despatxos del país, des de fa més de trenta anys com a mínim. Aquest partit, i d'altres que vindran, són l'esperança per a visualitzar un esport ignorat, i fer que molts invidents, finalment, hi vegin.

I d'altra banda, en un àmbit més modest, però altament revelador de l'estat del rugbi a casa nostra, els sis clubs històrics de Barcelona –FC Barcelona, BUC, CE Universitari, CN Poblenou-Enginyers, Gòtics RC i Químics ER– hem presentat un manifest en què ens posicionem contra la política esportiva de l'Ajuntament respecte al rugbi, fem una decidida reivindicació de la tasca formadora i d'integració social que representa aquest esport, apel·lem a la nostra centenària història en la ciutat, i ens conjurem per defensar la nostra identitat i tradicions. El de menys ha estat l'anècdota: una notificació de la Guàrdia Urbana per impedir la celebració d'un tercer temps en un club de la ciutat. El mar de fons que ens ha mogut a plantar cara ha estat el tracte de menysteniment que rebem per part del consistori, sobretot pel que fa al model de gestió de les poques instal·lacions de rugbi que hi ha a la ciutat, i a la relació –paternalista, subvencionadora, opaca– que manté l'Ajuntament amb nosaltres.

Creiem arribada l'hora de canviar el model, de posar-lo al dia amb les falagueres perspectives que s'obren amb el partit de la USAP. Ha d'existir una aposta decidida pel rugbi a Barcelona, no només pel que fa a espectacle mediàtic sinó sobretot per l'esport de base i de competició pròpia.

*President del Poble Nou-Enginyers

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)