Opinió

LA PRÒRROGA DE LEB OR

XAVI VALLMAJÓ

Una final molt oberta

Finalment, seran l'Obradoiro i el Burgos els que es jugaran l'ascens a l'ACB a partir d'aquest divendres. Sincerament, crec que són, a banda del Múrcia, els dos millors equips que aquesta temporada han passat per Fontajau. L'Obradoiro va causar molt bona impressió la primera jornada de lliga a Girona. Ha encapçalat la classificació durant bona part del curs, però una petita davallada en el seu joc va permetre al Múrcia acabar primer i aconseguir l'ascens directe. Els gallecs, però, es van refer i han arribat al play-off en una forma excel·lent. Tenen una plantilla amb jugadors de primer nivell per a la LEB, alguns dels quals poden i han jugat en l'ACB. Una plantilla nova i confeccionada l'estiu passat per retornar l'equip a la màxima categoria amb la qual Moncho Fernández ha creat un equip molt poderós, caracteritzat pel talent d'Andrés Rodríguez i Bulfoni, la inspiració de Corbacho –excel·lent rendiment en l'eliminatòria contra el Breogán– i els punts prop de la cistella de Junyent i Hopkins.

Per la seva banda, el Burgos també està en un gran moment. Jo tenia el dubte de si les últimes jornades de la fase regular, en les quals no s'hi jugaven res, els permetrien arribar al play-off amb la màxima tensió. Ho van aconseguir i, com l'Obradoiro, només han perdut un partit en dues sèries de play-off. Tal com vam veure a Fontajau en el darrer partit, són un equip molt sòlid, que no es va immutar gaire quan el Girona es va acostar en el resultat en el tercer quart. Van continuar fent el seu joc elaborat en atac i van augmentar encara més el nivell físic que havien posat al llarg de l'eliminatòria. Andreu Casadevall també ha aconseguit formar un equip d'excel·lents jugadors. A diferència de l'Obradoiro, però, l'equip té alguns jugadors que ja fa anys que són al club.

L'estiu passat, Casadevall va fer alguns retocs a una plantilla que gairebé dóna la sorpresa la temporada passada i s'ha tornat a plantar a la final. Es tracta d'una plantilla versàtil, amb jugadors que poden rendir en diferents posicions. El nivell físic que proposen podria ser determinant si el criteri arbitral és permissiu. Juntament amb el talent de Downs i el joc interior de Tillman i Lorant, podria fer decantar la balança cap al seu costat.

En definitiva, una final molt oberta i igualada, més que la de la temporada passada, que és molt probable que arribi al cinquè partit. Per tant, el factor pista podria ser determinant i, en aquest sentit, l'Obradoiro té tots els números per guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)