Opinió

EL SOMNI AMERICÀ

RAMIRO MARTÍN-LLANOS

«Tots som aquí per ajudar Leo»

Només Sergio Batista, seleccionador argentí, sap amb certesa amb quin estil vol que jugui la selecció. Després del fracàs en l'intent de fer una còpia exacta del Barça, s'obre un ventall de possibilitats. I en el terreny de les decisions, ja se sap, Batista titubeja. Dubte. En el laberint de les seves variants ha aparegut, de sobte, Fernando Gago. No estava entre els titulars i no se l'esperava. Va entrar per la finestra de la convocatòria de Batista. El seu nom no apareixia en cap travessa. Però el seleccionador necessitava un jugador així com a recanvi de Banega i Cambiasso, els dos que, originalment, estaven cridats a ser els Xavi i Iniesta de la selecció argentina. Entre les lesions i Mourinho, Gago va signar una de les pitjors temporades des que és al Real Madrid. Al final del curs, només acumulava 141 minuts com a titular, repartits en quatre partits de lliga i tres de copa del Rei.

«Entrar en l'equip ha estat molt bo per l'any que havia fet», reconeix l'exmigcampista del Boca Juniors. A l'hora de respondre quina és la seva missió al terreny de joc, el noi del Madrid ho té claríssim: «Jo i tots els meus companys som aquí per ajudar Leo, per donar-li la pilota de la manera més neta possible. Ell és sense dubte el millor de tots. Si no vaig comptar malament, contra Costa Rica va fer deu assistències de gol. Increïble.»

Migcampista de contenció en la lliga estatal, Gago és dels que creu que Messi «pateix més a l'Amèrica del Sud»: «En quinze minuts de partit ja li han fet les mateixes faltes que en noranta minuts en la lliga.»

Gago serà titular demà contra l'Uruguai. Batista ha trobat en la seva capacitat per organitzar un element indispensable per mantenir Messi més endavant. «Era important poder jugar bé i guanyar Costa Rica i ara, és clar, comença una altra copa. La continuarem jugant com a Córdoba: pensant que són finals

El duel contra l'Uruguai és de pronòstic reservat. «Però la idea continua sent la mateixa: fer la sensació que el rival no ens pot generar ocasions. És la clau.»

«Com a migcampista –argumenta Gago– tinc la missió de fer arribar la pilota tan bé com sigui possible. Després, de tres quarts de camp cap endavant, tenim jugadors que et defineixen un partit ells sols», relata un secundari inesperat que, demà, tornarà a tenir protagonisme jugant al doble pivot al costat de Mascherano.

Milito, el traductor criticat

Gabriel Milito és un dels jugadors titulars més criticats pels analistes argentins. De fet, en la vigília del partit contra l'Uruguai, ell i la defensa són assenyalats com els que més dubtes generen. Forlán i Luis Suárez desperten un respecte reverencial i, alhora, la por que l'eix central, que composen Gabi i Nicolás Burdisso, no estiguin a l'altura. Milito és titular perquè el seleccionador entén que és el millor central per treure la pilota. Mentrestant, fora del camp, el jugador fa del mateix que al Barça: d'home de confiança, quasi traductor, de Messi: «Necessita l'afecte de la gent», interpreta Gabi sobre Leo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)