Opinió

La FIFA, corrupció i caca

L'investigador anglès Andrew Jennings va acusar l'ens de Blatter de ser “excrement” i niu de “corrupció i màfia”. Ho va fer al seminari d'esport i periodisme de Play the Game, fet a Colònia, Alemanya

La frase va arribar en el moment més calent del discurs del polèmic periodista Andrew Jennings. “Són excrement. Són excrement”, va dir sobre la FIFA. L'escenari: el seminari que anualment du a terme l'organització Play the Game sobre esports i periodisme. Un dels seus ponents estel·lars és, efectivament, Jennings, autor de llibres com ara Targeta vermella, que parlen de casos de corrupció al si de la FIFA. “Porten la corrupció en el seu ADN”, va concloure el periodista en la seva ponència titulada, és clar, Corrupció sistèmica en el govern del futbol mundial.

Jennings té vetada l'assistència a les rodes de premsa de la FIFA. En un moment del seu discurs, va preguntar Jennings a l'aire: “És aquí, entre nosaltres, l'home que envia Blatter perquè ens menteixi? És aquí Walter de Gregorio?” Efectivament, per primer cop, la FIFA havia enviat el seu flamant cap de comunicació i relacions públiques. “No tenia previst parlar, però ho faré. Sé que sóc el dolent de la sala, però el que vostè està dient és una falta de respecte”, va dir, solemne, De Gregorio, periodista suís. De Gregorio va retreure a Jennings que digués que la FIFA es conduïa com la màfia. “Conec com actua la màfia. La màfia ha matat milers de persones, i això és futbol.” De Gregorio va discutir a Jennings, també, el motiu real pel qual no el deixen entrar a les rodes de premsa oficials de la FIFA: “No és perquè vostè faci preguntes, sinó perquè fa de les rodes de premsa la seva pròpia plataforma, i això no ho podem permetre.”

En realitat Jennings és efectivament molest per a la FIFA, fins al punt de silenciar-lo. Però alguna cosa està canviant a la casa de Blatter. O almenys aquest missatge és el que interessa al suís fer arribar a través del seu compatriota. De Gregorio va deixar entreveure que una nova etapa s'està encetant a la casa del futbol. Una etapa en què regnarà la transparència. Alhora, el fet que De Gregorio fos a la Universitat de l'Esport a Colònia, Alemanya, respon a una nova estratègia davant les acusacions greus que sol fer Jennings: la FIFA ha abandonat la seva actitud passiva. Respondrà a cada acusació. Atacarà qui l'ataqui. Contraatacar gent com Jennings, capaç de deixar-la com “caca” al mig d'una ponència sobre corrupció i futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)