Opinió

A Tarragona no se li poden escapar

Ballesteros s'ha curat en salut i ha generat més expectació elogiant Alexandria

Tarragona afronta la recta final amb il·lusió i prudència pública. Dissabte sabrà a la ciutat turca de Mersin si rep l'encàrrec d'organitzar els Jocs Mediterranis del 2017, el gran objectiu esportiu de la ciutat dels darrers anys. Un repte organitzatiu d'alta volada, malgrat que la repercussió esportiva de l'esdeveniment és relativament limitada perquè no hi acostumen a prendre part les primeres espases de les diverses disciplines. Uns Jocs Mediterranis et deixen la ciutat ben endreçada pel que fa a equipaments, et situen una mica al mapa del món mediterrani i generen durant un període determinat llocs de treball. Ja estaria bé tal com estan les coses.

De la manera com ha anat tot plegat, res fa pensar que els tarragonins puguin perdre l'elecció, tot i que aplaudeixo el to de prudència que va escenificar ahir l'alcalde Ballesteros. D'entrada per les seves pròpies virtuts i després perquè diversos rivals han caigut pel camí i ara només queda Alexandria. En el marc d'uns Jocs Mediterranis certament desprestigiats per les últimes circumstàncies i castigats per la crisi econòmica, sembla poc probable que el comitè se la jugui amb l'opció egípcia. Si ho fes, seria veritablement una inconsciència. Si a això hi afegim, com va recordar ahir Ballesteros, que el president del CIJM, l'algerià Amar Adaddi, va fer una excepció i va visitar Tarragona fa pocs dies quan mai havia seguit la política de trepitjar alguna de les candidates amb una elecció tan propera, els indicis de l'èxit de Tarragona són ben forts. A més, els tarragonins, van ser bons xiquets i van lluitar amb Mersin per ser la seu del 2013, que finalment es van endur gràcies a Déu els turcs, una mostra de fidelitat al CIJM perquè els jocs d'emergència no haurien permès dotar la ciutat dels equipaments perseguits. Alexandria, tenia altres feines en aquell moment. De moment, Ballesteros s'ha curat en salut per si hi hagués una catàstrofe i al mateix temps ha generat més expectació de la que hi havia elogiant les excel·lències d'Alexandria, tot i que aquest mateix cap de setmana els enfrontaments entre les forces de seguretat i els coptes es van saldar amb vint morts als carrers de la ciutat candidata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)