Opinió

No fos cas que ens precipitéssim

Tant costaria treballar amb més antelació per definir els horaris dels partits?

La Lliga de Futbol Professional ens va sorprendre el 5 de setembre amb la publicació dels horaris de tots els partits fins a final de mes. Ho feia “com a mesura que faciliti la planificació de les jornades als aficionats, als mateixos equips, als mitjans de comunicació i al públic en general”. Tot un detall. Amb tanta atenció i delicadesa, ens podíem començar a sentir uns privilegiats. Passar de saber vuit o nou dies abans els horaris a poder planificar tot un mes. Un luxe. El comunicat també deia que la pràctica s'adoptava “amb vocació de continuïtat”. Com si fos l'oferta de promoció d'una col·lecció per fascicles, van fer la primera entrega, però no hi van tornar en tot l'octubre. Hi va haver més antelació que la temporada passada, sí, però a un ritme d'una jornada o com a màxim dues per comunicat. Ens tornàvem a encallar. Sembla que avui sí –això diuen a la Lliga– sortiran del forn els horaris de tot el mes de novembre. Està molt bé saber quan es jugaran els partits del 26 i el 27, però el novembre comença la setmana que ve i haurem hagut d'esperar fins a nou o deu dies abans per conèixer-ne els detalls. I si no els saps, més val no jugar-te-la, perquè et pot passar com a uns aficionats del Girona que van comprar uns bitllets per anar a Jerez amb l'anada divendres –per si era el partit avançat de la jornada– i la tornada diumenge a última hora, i el partit es va acabar programant per dilluns.

Voregem els dos mesos de competició i encara no he acabat d'assimilar la graella d'horaris i televisions d'un cap de setmana corrent. Ha quedat enrere allò de tenir concentrats el gros de partits de primera el diumenge a les 5 de la tarda i els de segona dissabte a la tarda. Servia per fer una mínima previsió, de risc controlat. Però això ja s'ha acabat. Futbol a totes hores. I mirant de no fer coincidir cap partit de primera, no fos cas que restés quota de pantalla. Assumit aquest canvi, tant costaria treballar amb una mica més d'antelació? Fins fa un parell d'anys, un aficionat d'un equip de perfil baix de primera sabia que, amb poques excepcions, el seu equip jugaria diumenge a les 5. Ara no en té ni idea. I em costa d'empassar que l'excusa sigui que s'ha d'afinar bé abans de fer la tria televisiva, en funció d'estats de forma. Què no es pot saber ara d'un partit de desembre? S'ha d'esperar fins a deu dies abans per saber si serà més bo un Getafe-Màlaga o un Racing-Sevilla? I a segona, seria massa arriscat apostar ara per un Valladolid-Almeria en detriment d'un Múrcia-Deportivo d'aquí a unes quantes jornades?

Tan encesos que estan alguns clubs que clamen per un repartiment més just dels drets televisius, podrien aprofitar per exigir una mica més de planificació. És clar que el seu maldecap és com repartir el pastís i arreplegar més diners, i no pas la previsió del calendari, però encara que sigui un detall secundari, col·lateral, segur que els seus aficionats ho agrairien. Amb un mes (quan hi és) es fa un pas endavant, però insuficient. I això sense valorar els horaris en si, que mereixen tot un altre debat. Però ja que hi som, convé apuntar que el Valladolid va rebre ahir l'Alcoià a les sis de la tarda. A la mateixa hora que el Nàstic visita avui l'Almeria. Que jo sàpiga, ni avui és festa ni ahir era pont. Però tranquils, que els aficionats que hi hagin volgut anar, hauran tingut uns quants dies per planificar com fingir una baixa. Què més volen?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)